Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

17. 12. 2019. 13:19   >>  13:18

POTPISAN UGOVOR

Prodajom parcela u Borovoj šumi Ucinj izlazi iz blokade

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović potpisali su danas ugovor koji Opstini Ulcinj omogućava prodaju parcele u Borovoj šumi, čime će se prekinuti blokada računa ove lokalne uprave.

Vrijednost ugovora je 3.552.000 eura, a kako je istakao prvi čovjek Ulcinja, potpisivanje ugovora je izuzetno značajan potez za Opštinu.

"Ovo je veliki dan za Opštinu Ulcinj, znajući da smo preko pola godine bili u blokadi. Međutim, danas smo potpisali Ugovor i očekujem da će brzo biti uplata, i naravno, time će naši radnici primiti lične dohotke do kraja godine", istakao je Nrekić.

Kako se ističe u saopštenju Opštine Ulcinj, Nrekić je podsjetio da je Opština bila u blokadi zbog iznosa od 6.400.000 eura, što je iznos gotovo cijelog budžeta Opštine.

"Prošle smo godine imali rebalans budžeta od oko sedam miliona eura. Ovime smo bez kredita izašli iz blokade. Zemlja koju smo prodali je šuma treće kategorije. Zahvaljujem se Vladi Crne Gore i Direkciji za imovinu, jer smo brzo reagovali da bi Opština izašla iz blokade", poručio je Nrekić.

Inače, kompanija "Rekreaturs" iz Budve, članica Atlas grupe, je u maju tekuće godine zvanično blokirala žiro-račun opštine Ulcinj, kada je i počelo prinudno izvršenje naplate potraživanja tužioca u iznosu većem od šest miliona eura, i to zbog slučaja iz 1983. godine, kada je na osnovu Rješenja republičkog komiteta za urbanizam Crne Gore, uklonjeno turističko naselje K1 na Velikoj Plaži.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније