Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

17. 12. 2019. 15:53 >> 16:10

ZAVOD ZA METROLOGIJU

Nagrade otišle na Žabljak i Cetinje

Pobjednicima Foto konkursa, kojeg je Zavod za metrologiju organizovao od 10. septembra do 10. novembra za učenike srednjih škola u Crnoj Gori, uručene su danas vrijedne nagrade.

Prva nagrada, fotoaparat, dodijeljen je učeniku SMŠ "17. septembar" sa Žabljaka Nemanji Zekoviću za fotografiju pod nazivom "Tajanstvena svjetla galaksije".

Drugu nagradu, bicikl, dobio je učenik SMŠ "17. septembar" sa Žabljaka Luka Vojinović za fotografiju "Tajanstvena priroda", a treću, polaroid fotoaparat, učenica Srednje likovne škole "Petar Lubarda" sa Cetinja Nevena Čobeljić sa fotografijom pod nazivom "Tao".

Na Foto konkursu učestvovalo je 80 učenika koji su poslali svoje fotografije na temu "Najljepše što možemo doživjeti je ono što je tajanstveno. To je suštinski osjećaj koji stoji u osnovi svake nauke i umjetnosti" - Albert Ajnštajn

Izbor najboljih fotografija žiri je obavio na osnovu glavnih kriterijuma: autentičnost, relevantnost na zadatu temu i estetski kvalitet, a žirijem je predsjedavala prof. dr Maja Đurić sa Fakulteta umjetnosti, Univerziteta Donja Gorica, dok su članovi žirija bili dr Milun Lutovac, profesor Univerziteta Donja Gorica i direktorica KIC "Budo Tomović" Snežana Burzan.

Za sve fotografije učesnika Foto konkursa prof dr. Maja Đurić zaključila je da "potvrđuju da fotografija vidi za nas ono što nikada ne bismo otkrili sopstvenim očima. Učenici srednjih škola pokazali su ne samo veliku kreativnost, već i da je fotografija instrument, put za lično viđenje koje se često graniči sa magijom".

Osim autora tri najbolje fotografije žiri je posebno izdvojio i pohvalio učenike Gimnazije "Slobodan Škerović" iz Podgorice Belmu Adrović za fotografiju "Hope" i Miljana Vlahovića za fotografiju "Svemogućnost", kao i učenika SMŠ "Dara Čokorilo" iz Nikšića Marka Lazovića za fotografiju "Magla u parku".

Na Foto konkursu učestvovali su učenici srednjih škola iz Podgorice, Pljevalja, Cetinja, Plava, Ulcinja, Kotora, Tuzi, Žabljaka, Tivta, Nikšića, Herceg Novog i Bara.

Izložba fotografija svih učesnika konkursa otvorena je danas u KIC "Budo Tomović" u Podgorici i trajaće do 20. decembra.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније