Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 12. 2019. 14:08   >>  14:07

"KAPETAN MILOŠ VUKSANOVIĆ"

Srđa Martinović dobio nagradu dijaspore

Srđa Martinović, zaposleni u Ministarstvu odbrane, naučnik i profesor, dobitnik je najvažnije nagrade dijaspore "Kapetan Miloš Vuksanović", koju je dodijelila Crnogorsko-argentinska fondacija za izuzetan doprinos učvršćivanju i jačanju veza naše zemlje sa iseljeništvom u Latinskoj Americi.

Kako je saopšteno iz fondacije, Martinović je zavrijedio priznanje zbog posvećenog rada na povezivanju crnogorskog iseljeništva s maticom.

Iz Ministarstva odbrane podsjećaju da je Martinović prošle godine održao seriju predavanja o crnogorskoj istoriji i vezama sa iseljenicima širom Latinske Amerike, na univerzitetima u Buenos Airesu, Rosariu, Ćaku u Argentini, na fakultetu u Montevideu u Urugvaju i Santijagu u Čileu.

Održao je, dodaju predavanje i u prestižnoj instituciji CARI, što je privilegija koju je imalo svega nekoliko osoba s Balkana.

"Tako ga je argentinska zajednica, za rad sa dijasporom, posebnom poveljom izabrala za počasnog člana u septembru 2019. godine", navodi se u saopštenju.

Martinović je, kako je zaključeno, ostavio trajan pečat doprinoseći čvršćem vezivanju iseljenika za zemlju svojih predaka. Uspio je brojne porodice iz Latinske Amerike da poveže s korijenima, pronađe njihovu iseljeničku rutu, fotografije i drugu vrijednu dokumentaciju, čime je potomke trajno vezao za Crnu Goru i najbliže srodnike.

Nagrada dijaspore "Kapetan Miloš Vukasović" značajno je priznanje, koje nosi ime po najpoznatijem crnogorskom iseljeniku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније