Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

18. 12. 2019. 11:55   >>  11:54

POTPISAN MEMORANDUM

Gradiće sportsku salu u Pečuricama

Ministar prosvjete Damir Šehović, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Kulturnog centra "Rumija" iz Čikaga Senad Perazić potpisali su u Njujorku Memorandum o saradnji na izgradnji školske sportske sale JU OŠ "Mrkojevići" u barskom naselju Pečurice.

Projekat će se u barskom naslju Pečurice realizovati po modelu sufinansiranja, a vrijedan je više stotina hiljada eura, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

Kulturni centar "Rumija" obezbijediće 50.000 dolara, Opština Bar 150.000 eura, a Ministarstvo prosvjete ostatak sredstava.

Potpisnici su ocijenili da je projekat od velikog značaja za djecu u Pečuricama, ali i za cijelu lokalnu zajednicu.

"Ovo je samo jedan od projekata obnove školske sportske infrastrukture u Baru. Nedavno su ministar prosvjete i predsjednik Opštine Bar potpisali Memorandum o saradnji na realizaciji projekta "Rekonstrukcija školske sportske sale srednjih škola u Baru JU Gimnazija "Niko Rolović" i JU Ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar", vrijednosti oko 110.000 eura. Ovaj projekat se, takođe, realizuje po modelu sufinansiranja, pri čemu će Ministarstvo izdvojiti oko 70.000 eura, a ostatak sredstava Opština, a očekuje se da će biti završen za nekoliko mjeseci", navode iz Uprave za dijasporu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније