Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

19. 12. 2019. 07:50   >>  07:48 1

SUBOTA

Humanitarna Žurkoteka u Delti

Udruženje Roditelji u subotu 21. decembra u šoping molu Delta city organozovaće humanitarnu Žurkoteku.

Proslava će početi 11 sati, u centralnom arijumu Delte, a ulaznica će biti donacija školskog pribora ili knjiga za djecu iz socijalno ugroženih porodica, koja su na evidenciji Udruženja i učestvuju u programima podrške pri učenju.

"U toku dva sata programa sa djecom i roditeljima će se družiti Žarko Žabac, Animatori Zabavljatori i Djeda Mraz, a biće organizovane i kreativne radionice za pravljenje ukrasa i čestitki koje će organizovati volonteri Igračkoteke i Razvojnog centra i edukativna radionca u orgnaizaciji Zavoda za metrologiju", sopšteno je iz Udruženja.

Osim zabavnog programa, u toku Žurkoteke će biti održan i humanitarni bazar na kome će posjetiocima biti ponuđeni slatki proizvodi, osvježenje i praznični ukrasi izrađeni u Cik Cak šnajderaju. Svi prihodi od prodaje biće upotrijebljeni za nabavku igračaka i materijala za rad u Igračkoteci i Razvojnom centru.

Povod za organizaciju Žurkoteke je četvrti rođendan Igračkoteke i Razvojnog centra i predstojeći novogodišnji praznici, poručili su iz Udruženja.

Podsjećaju da Biblioteka igračaka, Igračkoteka i Razvojni centar funkcionišu od decembra 2015. godine.

Samo u toku ove godine, tačnije do novembra, u Igračkoteci i Razvojnom centru organizovano je čak 188 kreativno-edukativnih radionica, koje je realizovalo 82 radioničara volontera, dok je 559 porodica učlanjeno u Biblioteku igračaka koja trenutno u svom fondu ima 2 365 igračaka i knjiga.

U okviru Razvojnog centra, osim besplatnih radionica, organizuje se i pomoć u učenju za djecu iz socijalno ugroženih porodica. U okviru ovog programa 32 volontera pruža podršku u učenju za 72 učenika.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније