Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

19. 12. 2019. 12:58 >> 13:17
6

POVODOM 19. DECEMBRA

Demokrate, SNP, DNP i udruženja boraca položili vijence na Gorici

Delegacije SNP, DNP, SUBNOR-a i Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore, povodom obilježavanja Dana oslobođenja Podgorice, položili su vijence na Spomenik partizanu borcu na Gorici, a u znak sjećanja na rodoljube koji su dali svoje živote za slobodu.

Delegacija Socijalističke narodne partije, na čelu sa potpredsjednikom SNP CG i predsjednikom Odbora SNP Glavnog grada Draganom Ivanovićem, položila je danas, povodom obilježavanja Dana oslobođenja Podgorice, vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, u znak sjećanja na rodoljube koji su dali svoje živote za slobodu.

Kao i godinama unazad, delegacija SNP-a je vijenac položila zajedno sa delegacijom SUBNOR-a Crne Gore.

SNP CG na ovaj način, kako se navodi u saopštenju, nastavlja sa kontinuiranom afirmacijom vrijednosti antifašizma, a time i značaja Crne Gore kao građanske države i one tradicionalne, iskonske Crne Gore kojoj su ideal bili sloboda i solidarnost.

"Naši preci koji su položili ono najvrednije, svoje živote za naše bolje sjutra, zaslužuju da ih se sjećamo sa posebnom zahvalnošću i pijetetom. Mi, kao njihovi potomci, ne smijemo dozvoliti da njihova žrtva bude uzaludna i moramo dati sve od sebe da se duh fašizma više nikada ne proširi Starim kontinentom", ističe se u saopštenju SNP-a.

I delegacije Demokratske narodne partije CG i Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore, povodom dana oslobođenja Podgorice 19. decembra, položile su vijence na spomenik partizanu borcu na Gorici.

"I ovom prilikom ponavljamo da se aktuelna vlast u Podgorici i Crnoj Gori odrekla svih vrijednosti i simbola pod kojima su naši slavni preci izvojevali slobodu. Naša je obaveza da na temeljima koje su oni postavili gradimo budućnost Crne Gore i da zajedno sa građanima Podgorice dijelimo sudbinu vremena u kojem živimo", navodi se u saopštenju DNP-a.

Delegacija Demokratske Crne Gore položila je jutros vijenac na spomenik "Partizanu borcu" na brdu Gorica u Podgorici.

"Demokratska Crna Gora ovim činom njeguje kolektivno sjećanje na žrtvu oslobodilaca, njihov herojski podvig – oslobođenje našeg glavnog grada i sistem vrijednosti koji su oni, svojim pregnućem, trajno postavili u temelje našeg istorijskog trajanja i kolektivnog identiteta. Činjenica da su sloboda i borba protiv fašizma za njih bili vrhunski ideali, za koji su bili spremni da polože i svoje živote, nama ne ostavlja prostor za dvoumljenje oko toga šta i danas, u našem vremenu, predstavlja istinske vrijednosti", ističe se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније