Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR centar, objavila B.B. ]

19. 12. 2019. 12:28 >> 12:32

U DANILOVGARDU

Uručeni ključevi 12 stanova u Spužu za socijalno ugrožene

Predstavnici Opštine Danilovgrad, njemačke organizacije Help i Ministarstva rada i socijalnog staranja uručili su ključeve za deset stanova za socijalno ugrožene i dva za djecu bez roditeljskog staranja, koji se nalaze u stambenoj zgradi u Spužu.

"Želim da vam čestitam stanove, da vam poručim da ćemo i dalje voditi brigu o vama i ostalim ljudima koji su u stanju socijalne potrebe. Nećemo stati na ovome. Obezbijedili smo i platili priključak struje, nabavku kuhinja i šporeta, kao biste imali olakšanje prilikom preseljenja", istakla je Kovačević.

Ona je apelovala na građane koji su dobili ključeve da redovno izmiruju obaveze, kao i da budu dobre komšije sa ljudima koji žive u toj stambenoj zgradi.

"Naša je želja bila da u danima novogodišnjih praznika uđete u stanove, da se preselite i da zajedno sa vašim porodicama tu dočekate Novu godinu“, rekla je Kovačević.

Ona je kazala da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja stanove opremilo kuhinjama i učestvovalo u izgradnji dva stana za djecu bez roditeljskog staranja.

"Opština, Vlada i organizacija Help je radila na završetku deset stanova. Sanirali smo kompletan krov i fasadu. I dalje nastavljamo da adaptiramo i uredimo teren", navela je Kovačević.

Regionalni koordinator Help-a Klaus Mock, kazao je da je siguran da će građani koji su dobili stanove imati mnogo bolje uslove života i da će uživati u novim stanovima.

"Zahvaljujem se Opštini Danilovgrd na odličnoj saradnji, kao i Ministarstvu rada i socijalnog staranja koji su kofinansirali ovaj projekat, kao i njemačkom Ministarstvu vanjskih poslova i Ambasadi koji su podržali ovaj projekat", rekao je Mock.

Državna sekretarka Ministarstva rada i socijalnog staranja Vukica Jelić, kazala je da su učestvovali u projektu u kojem ljudi rješavaju svoje stambeno pitanje, što je velika stvar.

"Mi smo dijelom učestvovali u finansiranu ovog projekta i dva stana smo opredijelili za djecu bez roditeljskog staranja", kazala je Jelić.

Ukupna vrijednost investicije je 207.324 eura, od čega je Help finansirao 106.808 eura, Opština Danilovgrad sa sponzorima 65.508 eura i Ministarstvo rada i socijalnog staranja 35 hiljada.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније