Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

20. 12. 2019. 09:10   >>  09:28 8

CRNOGORSKI POKRET

Građani da ne nasijedaju na manipulacije SPC

Nikšićki odbor Crnogorskog pokreta pozvao je građane da, kako kažu, ne nasjedaju na manipulacije i direktne pozive na nasilje SPC i pojedinih partija.

Građanima poručuju i da svojim prisustvom na skupu SPC u Nikšiću 21. decembra ne daju vjetar u leđa namjerama SPC da, kako stoji u saopštenju, tuđim životima sebi obezbjeđuju privilegije koje imaju. 

„Obmanjuju vas da će vas novi Zakon o slobodi vjeroispovjesti onemogućiti da koristite hramove po Crnoj Gori, da hramovi sagrađeni prije 1918. tim Zakonom neće pripasti isključivo crnogorskoj državi, koja će ih davati crkvama na upotrebu, da će ih država pretvarati u ćevapčinice, hotele i ko zna još kakve besmislenosti“, poručuju iz CP.

Kažu i da nije cilj SPC da slobodno ispoljava vjeru u crnogorskim hramovima, već da raspolažu ogromnim bogatsvom bez ikakave državne kontrole i da, kako navode u CP, tako vrše ogroman politički uticaj na građane Crne Gore.

„Ne budite oružje u njihovim rukama, jer se u vašem životu ništa neće promjeniti donošenjem Zakona, jedino moguće u njihovim životima. Bez obzira da li ste bili za suverenu Crnu Goru ili ne, morate prihvatiti činjenicu da u svakoj suverenoj zemlji država ima suvereno pravo na cijeloj teritoriji. Namjerom da se silom odbrani i uzurpira vlasništvo nad ogromnim dijelom Crne Gore nije ništa do atak na njenu suverenu teritoriju“, stoji u saopštenju nikšićkog Odbora CP.

Iz Crnogorskog pokreta poručuju da je potrebno da se učimo toleranciji, i da pod okriljem države svi hramovi budu dostupni svim vjernicima.

„Nije na državama da presuđuju u međucrkvenim pitanjima, one su dužne da obezbjede svim vjernicima jednaki pristup hramovima“, zaključuje se u saopštenju odbora Crnogorskog pokreta Nikšić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније