Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

20. 12. 2019. 11:12   >>  11:12

KOLIKO ZNAŠ O EU?

Pobjednicima kviza dodijeljene nagrade

Pobjednicima kviza "Koliko znaš o EU?", Mariji Goranović, Jovanu Šaranoviću i Luki Dedijeru, uručene su nagrade. Glavni pregovarač Aleksandar Drljević im je, uz tri bicikla, uručio i diplome za prva tri osvojena mjesta.

Marija Goranović, učenica VIII razreda Osnovne škole "Savo Pejanović" iz Podgorice, osvojila je prvo mjesto na takmičenju. Drugoplasirani je Jovan Šaranović, učenik IX razreda iste škole, dok je na trećem mjestu Luka Dedijer, učenik IX razreda Osnovne škole "Orijenski Bataljon" iz Bijele u hercegnovskoj opštini.

Drljević je čestitao pobjednicima, ali i svim učesnicima na znanju koje su pokazali. Naveo je da, iako se ponekad čini da je pristupanje EU administrativan, pomalo naporan i opterećujući posao, da sama zajednica evropskih zemalja predstavlja mnogo više, saopšteno je iz Vlade.

"Pristupanje EU je uvezivanje kultura, dijeljenje vrijednosti, poštovanje ljudskih prava i jednake mogućnosti za sve. EU je porodica u kojoj članovi pomažu jedni drugima da budu bolji, snažniji i uspješniji i prihvataju međusobne različitosti kao bogatstvo", dodao je on.

Glavni pregovarač je istakao da je članstvo Crne Gore u EU putanja kojom se država kreće da bi mladima omogućila bolji kvalitet života.

"Cilj reformi koje sprovodimo je stvaranje države koja će sjutra biti vaš prvi izbor za život, jer ste upravo vi naš najvrijedniji resurs. Naš zajednički zadatak je da nastavimo da gradimo evropske vrijednosti i standarde u Crnoj Gori, da bi učinili da Crna Gora, kad bude članica EU, bude prihvatljiva za nas i atraktivna za sve druge građane koji budu željeli da žive i stvaraju u takvoj Crnoj Gori", poručio je Drljević.

Kviz, u kome je učestvovalo 140 učenika, organizovao je Generalni sekretarijat Vlade u okviru projekta "EU4ME" koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP, podsjetili su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније