Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

21. 12. 2019. 09:12   >>  10:59

JAČAJU INFRASTRUKTURU

Podgorica dobija nove punionice za e-automobile

Podgorica uskoro dobija nove javne punionice za automobile na eletrični pogon u garaži iza restorana Maša, kao i kod benzinske stanice Petrol u neposrednoj blizini Krivog mosta, saopšteno je iz Glavnog grada.

U okviru projekta Razvoj niskokarbonskog turizma, kroz partnerstvo Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstva održivog razvoja i turizma, Glavni grad je već postavio jednu javnu punionicu na raskrsnici ulica Njegoševe i Vučedolske.

"Ova vozila, inače prepoznata kao automobili budućnosti, značajno bi mogla uticati na smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, od kojih jednu petinu upravo proizvodi sektor saobraćaja. U skladu sa tim, radi se na ojačavanju postojeće infrastrukture, kako bi svi građani Podgorice, ali i njeni posjetioci mogli nesmetano da koriste svoje automobile na električni pogon na teritoriji našeg grada", saopšteno je iz Glavnog grada.

Iz Glavnog grada podsjećaju da na teritoriji Podgorice trenutno postoji deset e-punionica. Mapu pogledajte OVDJE

Prema podacima UNDP-a, u Crnog Gori je prošle godine bilo 126 automobila na eletronski pogon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније