Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

23. 12. 2019. 11:16   >>  11:15 1

SARADNJA ZZZCG I RYCO

Lakše regionalno povezivanje mladih

Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Regionalna kancelarija za saradnju mladih zaključili su Memorandum o saradnji, koji ima za cilj unapređenje prilika za regionalno povezivanje mladih i njihov bolji pristup tržištu rada.

Memorandum su potpisali direktor Zavoda Suljo Mustafić i šef RYCO-a Edin Koljenović.

"Vjerujem da je ovo prvi korak u pravcu daljeg usaglašavanja zajedničkih pravaca i oblasti djelovanja. Namjera nam je da planiramo realizaciju konkretnih, zajedničkih programa i aktivnosti kako bi mladim ljudima u Crnoj Gori i regionu pružili podršku. Uspostavljanjem saradnje pokušaćemo da ih motivišemo i podstaknemo na aktivno traženje posla, ali i da nađemo modalitete za unaprijeđenje njihovih kapaciteta i vještina, u pogledu samozapošljavanja. Riječju – cilj nam je sveukupno poboljšanje njihove pozicije na tržištu rada, u periodu koji je pred nama", poručio je Mustafić.

Koljenović je dodao, da su se memorandumom obavezali i na razmjenu relevantnih informacija iz djelokruga rada.

"U planu su nam periodični sastanci u cilju razmatranja pitanja od zajedničkog interesa iz oblasti djelovanja kao i o drugim povezanim temama. RYCO je nezavisan institucionalni mehanizam, osnovan od šest zemalja Zapadnog Balkana: Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Srbije, u okviru Berlinskog procesa. Cilj nam je promovisanje duha pomirenja i saradnje među mladima u regionu Zapadnog Balkana", istakao je Koljenović.

Potpisnici Memoranduma o saradnji su se obavezali i na promociju zajedničkih aktivnosti relevantnim akterima u Crnoj Gori, regionu Zapadnog Balkana i Evropskoj uniji, kako bi i na taj način doprinijeli jačanju povjerenja.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније