Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina/rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

23. 12. 2019. 12:58   >>  13:06 30

SLUŽBENICA MUPA-A

Suspendovana zbog neprimjerenih stavova na Fejsbuku

Načelnica Direkcije za azil u Direktoratu za građanska stanja i lične isprave, Sandra Bugarin suspendovana je zbog neprimjerenih stavova na svom fejsbuk profilu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Bugarin je na društvenoj mreži Fejsbuk vrijeđala učesnike Sabora u Nikšiću.

Iz MUP-a su kazali da je ministar Mevludin Nuhodžić protiv Bugarin pokrenuo postupak za utvrđivanje teže povrede službene dužnosti.

„Bugarin od danas ne obavlja poslove načelnice Direkcije za azil i suspendovana je do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka, a Uprava policije će preduzeti aktivnosti iz djelokruga svoje nadležnosti“, navodi se u saopštenju.

Nuhodžić je rekao da preduzimanje aktivnosti smatra ličnom moralnom i profesionalnom obavezom, jer su građanima dužni poštovanje i uvažavanje u svim situacijama.

„Takođe, i protiv Kristine Đukanović, službenice Direktorata za vanredne situacije MUP-a pokrenut je postupak za utvrđivanje da li postoje elementi teže povrede službene dužnosti“, kazao je Nuhodžić.

On je napomenuo da lični stavovi zaposlenih ne predstavljaju i stavove organa i istakao da osuđuje svaki oblik širenja netolerancije i netrpeljivosti.

Prema njegovim riječima, neprimjereni vokabular ne može i ne smije biti način komunikacije predstavnika državnih organa i građana.

„Kao što niko nije imao takvu vrstu podrške za sve godine mog bavljenja politikom, tako niko ne može imati podršku da, kao predstavnik organa kojim rukovodim, putem društvenih mreža šalje poruke koje vrijeđaju, omalovažavaju građane, šire netoleranciju i iskazuju nepoštovanje prema različitostima“, kazao je Nuhodžić.

Svi državni službenici su, kako je istakao, dužni da ličnim ponašanjem, čuvaju ugled organa u kome su zaposleni, jer njihov doprinos se jedino mjeri profesionalnim odnosom, kulturom i poštovanjem građana.

„Vjerujem da ovakve pojedinačne neprimjerene izjave ne mogu narušiti povjerenje građana u rad MUP-a i Uprave policije koje već godinama gradimo i koje smo kroz razne projekte pretvorili u snažan partnerski odnos s građanima i ukupnim civilnim sektorom u kreiranju kvalitetnih politika od javnog interesa“, poručio je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније