Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 12. 2019. 14:12 >> 14:30

KOLAŠIN

Otvoreni klizalište i Božićni bazar

Na Donjem trgu u Kolašinu otvoreno je klizalište, a počeo je i Božićni bazar. Iz lokalne uprave poručuju da nastoje da svake godine osmisle nove programe kako bi ovaj grad stalno bio primamljiva destinacija.

Najmlađi Kolašinci su pokazali veliko interesovanje za ovu vrstu zimske zabave, a građni koji su se okupili da isprate svečanost uživali su u novogodišnjoj bazarskoj ponudi. Prijatnu atmosferu na trgu podgrijavalo je kuvano vino, rađeno po specijalnom receptu organizatora, koje je bilo za sve besplatno.

Kolašinci Miloš i Goran među prvima su izašli na klizavu podlogu i tako otvorili klizalište dekorisano novogodišnjim ukrasima.

Predsjednik opštine Milosav Bulatović je istakao da je važno da se kolašinska turistička privreda, a i preduzetnička inicijativa predstavljaju na ovaj način.

"Kroz aktivnosti lokalne uprave i turističke organizacije, stvaramo sadržaje kojima se dopunjava sve ono što Kolašin ima zimi. Cilj nam je da grad u kontinuitetu bude prepoznatljiva turistička destinacija, a sveukupna ponuda daje doprinos tome. Posebno je atraktivno klizalište, zatim i raznovrsna ponuda Božićnog bazara, tako da svaki gost može za sebe naći nešto interesantno", kazao je Bulatović.

Najprije pomalo bojažljivo, a onda sve odvažnije i masovnije, mali Kolašinci su pokazivali koliko su spretni na novom klizalištu. Dani učenja ali i uživanja tek predstoje. Klizaljke za one do 7 godina biće besplatne, djeca do 12 godina plaćaće euro, a stariji od 12 godina dva eura za sat klizanja.

Direktor Turističke organizacije Kolašin Aleksandar Vlahović, kazao je klizalište će biti na raspolaganju turistima i gradjanima Kolašina, od 11 do 21 sat, sve do druge polovine februara.

Novi turistički sadržaj će donijeti novi kvalitet našoj ponudi.Takodje je počeo i Božični bazar gdje su su izloženi raznovrsni proizvodi koji mogu biti zanimljivi turistima.

"Od suvenira, domaće radinosti, proizvoda ljekobilja, pletenih proizvoda od vune", naglasio je Vlahović.

Izlagači na Bazaru zadovoljni

Idejna kreatorka Bazara i klizališta u Kolašinu Jasmina Salihović kaže da je prezadovoljna odzivom izlagača i posjetom.

"Imamo 10 izlagača i to iz Prijepolja, Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina. Danas dijelimo kuvano vino sokove za sve posjetioce. Klizalište, koje je danas otvoreno upotpunjuje cijeli doživljaj. Dosta djece je došlo da se oproba na ledu”, navela je Selihović.

Kaže da je u planu organizovanje večernje i dnevne žurke.

“Biće dosta druženja i muzike, ali broj tih aktivnosti zavisiće od vremenskih uslova u Kolašinu”, zaključila je Selihović.

Maja Rakočević, kaže da je izlagala i prethodnih godina.

“Proizvodi od vune su veoma traženi. Prsluke prodajem po 10-12 eura, čarape su šest, pape četiri, a kape pet eura. Već je počela prodaja zadovoljna sam”, kaže Rakočević.

I Slavica Kovačević zadovoljna je prodajom.

"Veoma sam zadovoljna organizacijom, već sam prodala 10-ak proizoda. Najviše se traže proizvodi od vune, pored njih imam još i vino od kupine, borovnice, drenjine kao i raznovrsne čajeve i rakije, domaći med, suve, pečurke. Sve što je izloženo je prirodno ja sakupljam sirovine sa Sinjajevine i Bjelasice", kaže Slavica za Javni servis.

Vukoman Kljajević i Dragana Šćepanović, RTCG 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније