Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

24. 12. 2019. 13:51 >> 17:01

ČESTITKE GRADONAČELNIKA

Božić nas uči ljubavi prema bližnjem i solidarnosti

Božić i Badnji dan vjernicima i sveštenstvu čestitali su gradonačelnici opština Cetinje i Budva.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan čestitao je Badnji dan i Božić vjernicima i svještenstvu koji taj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

„Svim građankama i građanima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru čestitam Badnji dan i Božić i želim uspješnu i prosperitetnu Novu 2020. godinu. Božić je porodični i praznik istinskog humanizma, koji nas iznova podsjeća da je biti dobar i činiti dobro vrhunska ljudska osobina. Uči nas ljubavi prema bližnjem, optimizmu, solidarnosti sa svima kojima je pomoć potrebna, toleranciji različitosti, razumijevanju i uzajamnom poštovanju. Podstiče nas da zajedno gradimo sigurnije i pravednije društvo, koje nudi dobru perspektivu za sve građane naše domovine. Neka vam Božić u domove donese ljubav, sreću i blagost. Srećan Božić“, naveo je gradonačelnik Kašćelan u čestitki.

On je sa saradnicima posjetio časne sestre Franjevke crnogorske provincije, reda Bezgrešnog začeća, i crkvu Sv. Antuna Padovanskog na Cetinju i čestitao im Božić. 

Kašćelan je kazao da je nemjerljiv doprinos časnih sestara gradu, kroz njihov angažman u Opštoj bolnici „Danilo I“ i Domu zdravlja.

„Prijestonica Cetinje istinski cijeni vašu plemenitost, pažnju i brižnost. Posebno cijenimo vašu posvećenost i ljubav koju iskazujete duže od sedam decenija prema svojim sugrađanima - pacijentima Bolnice „Danilo I“ i Doma zdravlja. Doživljavamo vas kao svoje najbliže“, poručio je Kašćelan.

Barski nadbiskup u miru i župnik cetinjski monsinjor Zef Gaši čestitao je božićne blagdane hrišćanskim vjernicima, navodeći da bi trebalo očuvati lijepu tradiciju angažmana časnih sestara u ove dvije cetinjske zdravstvene ustanove.

„Svako od nas treba da doprinese da u svijetu koji nas okružuje bude mira, sklada i suživota“, naveo je on.

Glavna sestra Lidija kazala je da je na Cetinju trenutno 13 časnih sestara, koje se trude da sačuvaju tradiciju dugu 74 godine.

„Cetinje je naša kolijevka. Vidimo i osjećamo da su naši sugrađani zahvalni sestrama“, rekla je ona.

Časne sestre Franjevke crnogorske provincije, reda Bezgrešnog začeća, došle su iz Slovenije na Cetinje 1946. godine kada je otvorena specijalna bolnica za plućne bolesti. Tada je rad u antituberkuloznom dispanzeru započelo deset časnih sestara Franjevki, a pedesetih godina prošlog vijeka počele su sa radom i u Bolnici “Danilo I”.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević čestitao je Božić u ime Opštine i svoje ima. 

"Želim vam dobro zdravlje i dobro raspoloženje, da provedete vrijeme sa vašom porodicom i prijateljima, i neka vam 2020. godina donese lični i profesionalni uspjeh", navodi Carević.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj poželio je građanima da blagdane provedu u miru i slozi.

"Želim Vam da Božić, kao najradosni praznik ispuni harmonijom Vaše domove, da predstojeće blagdane provedete u miru, sreći i razumijevanju sa komšijama i prijateljima. Neka duh Božića, ujedno, bude i podsjetnik na važnost međusobnog poštovanja, zajedništva i solidarnosti uz koje jedino možemo graditi bolje i humanije društvo po mjeri svih nas", naveo je on.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније