Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

24. 12. 2019. 16:23 >> 23:19
5

TUŽILAČKI SAVJET

Lidija Vukčević predložena za VDT-a

Tužilački savjet jednoglasno je izabrao specijalnu tužiteljku Lidiju Vukčević za kandidatkinju za novog vrhovnog tužioca, koju će predložiti Skupštini.

Na sjednici Tužilačkog savjeta obavljeni su intervjui sa Vukčevićevom i drugom kandidatkinjom Danijelom Marković.

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao v.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković, donijeta je i odluka o izboru sedam kandidata za državne tužioce prema redosljedu sa rang liste. Kandidati za državne tužioce Dino Lukač, Jovan Vukotić, Marko Mugoša, Nađa Popović , Sanja Ražnatović, Haris Šabotić i Danilo Mrdak raspoređeni su na inicijalnu obuku u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Tužilački savjet, takođe je, donio odluku o formiranju Komisije za izradu nacrta godišnjeg izvještaja o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za 2019.godinu, navodi se na sajtu Tužilaštva.

Na sjednici je donijet i godišnji Plan održavanja redovnih sjednica Tužilačkog savjeta za 2020.godinu, kao i plan klasifikacionih oznaka u Sekretarijatu Tužilačkog savjeta.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније