Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

26. 12. 2019. 08:48 >> 08:47

VRIJEDNA INVESTICIJA

Pri kraju radovi na putu u Lipi Cuckoj

Izgradnja puta u selu Lipa Cucka, koja se realizuje u okviru projekta sanacije i rekonstrukcije lokalnih puteva u Katunskoj nahiji, vrijednom 410 hiljada eura, trebalo bi da bude završena do nedjelje. Na gradilištu je bio i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

Iz Prijestonice je saopšteno da radovi podrazumijevaju sanaciju, rekonstrukciju i asfaltiranje saobraćajnice duge 3,5 kilometara.

U prvoj fazi, koja je rađena ranije, sanirano je oko 2,2 kilometara puta, a obje rekonstrukcije pomoglo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sa oko 100 hiljada eura.

Rekonstrukcija i sanacija puteva u Katunskoj nahiji finansira se novcem iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020.

"Početkom mjeseca završena je sanacija i rekonstrukcija 400 metara puta u selu Grab, kao i u selu Petrov do, u Mjesnoj zajednici Ćeklići, gdje je obnovljeno 300 metara puta. Očekuje se da bi u januaru naredne godine, ako dozvole vremenski uslovi, trebalo da započnu asfalterski radovi na putu u selima Dragomi do - Jezer, u Mjesnoj zajednici Ćeklići. U toku su radovi na tamponiranju i saniranju međa i podzida na ovoj saobraćajnici dugoj pet kilometara", navodi se u saopštenju.

Prijestonica Cetinje je u proteklih godinu sanirala i rekonstruisala oko 30 kilometara lokalnih i seoskih puteva, za šta je potrošila oko 1,7 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније