Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 12. 2019. 19:57 >> 21:02
1

SAVJET RTCG

Usvojeni planovi za Portal, Radio i TV

Savjet nacionalnog Javnog servisa usvojio je Programsko-produkcioni plan Portala, Radija i TVCG za narednu godinu.

Usvojen je i Finansijski plan Javnog servisa za 2020. Planirani prihodi su 19 miliona i 65 hiljada eura, dok su rashodi 30 hiljada manji. Oko 90 odsto novca stiže iz budžeta, dok je oko milion iz komercijalnih prihoda.

Plan je, kako su naglasili iz finansijske službe, uravnotežen i realno je očekivati pozitivan rezultat i u narednoj godini.

Generalni direktor Bozidar Šundić istakao je da je 720 hiljada eura planirano za sudske sporove, 580 hiljada za spoljne, honorarne saradnike. Šundić je naglasio da naša kuća nema brojna zanimanja koja su neophodna da bi program išao.

Predsjednik Savjeta Ivan Jovetić ocijenio je da je finansijski plan dobar i da smatra kako uvijek treba povećati budžet za edukaciju kadrova.

Urednik Portala Ilija Šuković najavio je da najmlađi medij u Javnom servisu nastoji da plasira što više dnevnih tekstova, video priča...

Rad u narednoj godini će, kako kaže, najviše zavisiti od aktuelnih dešavanja.

"Izborna je godina pa će najviše vijesti biti iz politike, biće zastupljeno i dosta sporta - OI, EP u fudbalu i rukometu i drugo", naveo je Šuković.

Direktor TVCG Slavko Đurđić naglasio je da će taj plan biti proba za produkcione kvalitete kuće.

"Moj utisak je da emisija imamo dovoljno, ali da je problematican njihov kvalitet. U tehničko - tehnološkom smislu od 27. novembra ništa nije isto, obuka kadra će biti tokom cijele godine, povećanje emisija znaci i potreba za kvalitetnim kadrom za njihovu realizaciju", kazao je Đurđić.

Jovetić je pohvalio otvaranje dopisništva TVCG u Briselu i ocijenio da dopisnika ne treba koristiti samo za Dnevnik, već i za različite programske sadržaje.

Član Savjeta Milan Radović smatra da, u Programsko - produkcionom planu TVCG, nema dovoljno programa za djecu, kulturno-obrazovnih, za manjine i OSI...

"Sramota me da u prajm tajmu imamo emisiju poput "Žive istine". Javni servis treba da ima svoju emisiju, "Živa istina" je pristrasna, takođe zbog cijene - 19.700, a mislim da je mnogo više. Trebamo da stvaramo naš kadar koji bi vodio ovaj tip emisije", rekao je Radović.

Da je "Živa istina" pristrasna smatra i članica Savjeta Biljana Jokić, dok Ilija Despotović navodi da je ta emisija ipak potrebna Javnom servisu.

Despotović je kazao da RTCG treba da pravi ozbiljan program, jer je naredna godina izborna, a ujedno i predpopisna i da treba da se pravi serijal o svim poslijeratnim popisima, ali bez politizacije.

Generalni direktor Božidar Šundić naglasio je da ne smije da se miješa u program, kao što se to u nekim medijima navodi.

"Moramo razdvojiti uređivačku od menadžerske politike, RTCG trenutno proizvodi 43 emisije. "Živa istina" ima veliku gledanost u Crnoj Gori. Po posljednjim istraživanjima TVCG ima trend rasta. Dnevnik 2, Živa istina, jutarnji program su u vrhu. Portal dnevno posjeti oko 30 hiljada ljudi. Možemo još bolje, još uvijek smo u tranziciji, ali zaokruzićemo tu priču. Parlamentarni kanal - TVCG je završila sve, na redu je Skupština. Njega treba uvrstiti i rasteretiti Prvi i Drugi program", naglasio je Šundić.

Član Savjeta Goran Sekulović smatra da RTCG mora da vodi računa o integritetu, svojoj ulozi u društvu i da ne smije da ističe, kako je rekao, zapaljivu retoriku koja udara u antifašitičke temelje na kojima počiva Crna Gora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније