Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 12. 2019. 10:12   >>  10:11

CETINJE

Intenzivirali radove na rekonstrukciji gradskih saobraćajnica

Prijestonica Cetinje intenzivirala je radove na gradskoj saobraćajnoj infrastrukturi, a u toku je i rekonstrukcija rasvjete u ulici Novice Cerovića, gdje se mijenjaju elektro instalacije. Radovi se finansiraju sredstvima iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2019. godinu.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, u ulici Peka Pavlovića, koja prolazi kroz Univerzitetski kompleks, sa trase saobraćajnice uklonjen je rezervoar za mazut i izmještena trafostanica sa koje se električnom energijom napajao objekat Ministarstva kulture. U izgradnju te ulice do sada je uloženo oko 210 hiljada eura, a radove izvodi podgorička kompanija "Avio petrol".

"Prva faza radova na izgradnji nastavka ulice Vojvode Boža, čija je ukupna vrijednost 200 hiljada eura, teče prema planu, a izvodi ih kompanija 'Gradnja promet' iz Danilovgrada. Projektom se obuhvata i rekonstrukcija raskrsnice ulica Vojvode Boža, IV proleterske brigade i Sava Burića", navodi se u saopštenju.

Iz Prijestonice podsjećaju da je ranije ove godine na Cetinju uspjela je da riješi višedecenijski imovinski problem sa vlasnicima privatnog stambenog objekta koji se nalazio na trasi te saobraćajnice, čime je konačno omogućena izgradnja ulice i raskrsnice koja bi trebalo znatno da rastereti saobraćaj u tom dijelu grada.

"U ulici Novice Cerovića izvode se građevinski radovi rekonstrukcije javne rasvjete u dužini od 400 metara. Zamijeniće se kompletne podzemne instalacije jake struje, ugraditi novi razvodno mjerni ormar, izvršiti polaganje kablova i postaviti novi stubovi javne rasvjete sa led osvjetljenjem. Taj posao vrijedan je 28.635 eura, a dobila ga je kompanija 'La Collina' iz Podgorice", kazali su iz Prijestonice.

Programom razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, kako se navodi, planirano je da bude utrošeno oko 1,1 milion eura za rekonstrukciju gradskih saobraćajnica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније