Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

27. 12. 2019. 21:23 >> 21:24

CKCG

Za pomoć albanskom stanovništvu uplaćeno 100 hiljada eura

Crveni krst Crne Gore (CKCG) uplatio je više od 100 hiljada eura na žiro račun albanskog Crvenog krsta, za stanovnike Albanije koja je pogođena zemljotresom.

Iz CKCG su kazali da su pomoć do 25. decembra prikupili građani, privredni i drugi subjekti i organizacije.

"Akcija se i dalje nastavlja, tako da je žiro račun otvoren za ovu namjenu i dalje aktivan. Svi oni koji žele da daju dodatni doprinos za saniranje posljedica zemljotresa i to mogu učiniti uplatom na žiro račun, broj 520-5188-31, kod Hipotekarne banke", istakli su iz CKCG.

Oni ističu da su veoma zadovoljni rezultatima akcije.

"Građani i drugi subjekti su pokazali i veliku humanost i solidarnost, i mi smo im zahvalni zbog toga. Kako je za saniranje posljedica zemljotresa potrebno puno sredstava i kako će te aktivnosti trajati duži vremenski period, akciju prikupljanja pomoći nastavljamo", rekli su iz te organizacije.

Iz CKCG-a su se zahvalili Hipotekarnoj banci, koja im, pored donacije, nije obračunala proviziju za prenos sredstava.

CKCG je u stalnom kontaktu sa Crvenim krstom Albanije, u skladu sa čijim potrebama organizuje svoje djelovanje na pružanju podrške ugroženom stanovništvu.

"Tako je do sada, pored prikupljanja finansijske podrške, u kolektivne centre u Draču i Liježu upućena pomoć, koja se sastojala od garderobe, kreveta, dušeka i ćebadi", navodi se u saopštenju.

Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca je objavila preliminarni apel za pružanje podrške Crvenom krstu Albanije i on iznosi tri miliona CHF (švajcarskih franaka).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније