Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

29. 12. 2019. 14:51 >> 14:57

UGOVOR OPŠTINE BAR I FIDIJE

Gradiće nadvožnjak prema naselju Bjeliši

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević potpisao je sa IGP "Fidija" iz Podgorice Ugovor o izgradnji nadvožnjaka prema naselju Bjeliši. Ugovorena vrijednost radova je 1.558.587 eura, a završetak radova planiran je u roku od šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Kako saopštevaju iz Opštine Bar, glavni projekat uradila je projektantska kućaq Građevinskog nadzora i laboratorijskog ispitivanja AD Podgorica, a reviziju istog uradila je revizorska kuća "7 ING" DOO Podgorica.

"Dužina samog nadvožnjaka je 140 metara, a širina 11,3, u okviru kojeg su predviđene kolovozne trake, pješačke staze, odbojne ograde i zaštitni pojas. Nadvožnjak je armirano betonske prenapregnute konstrukcije sa ukupno osam stubova, na kojem je i čelična pješačka ograda, a na dijelu iznad kolosjeka zaštitna čelična mreža dužine 2x12 metara", ističu u Opštini.

Saglasno Zakonu, kod Ministarstva održivog razvoja i turizma, napominju, u toku je postupak rješavanja po zahtjevu Opštine Bar za dobijanje dozvole za složeni inžinjerski posao.

"Izgradnjom ovog nadvožnjaka unaprijediće se saobraćajna infrastruktura u Baru, omogućiti bolja povezanost užeg gradskog jezgra sa prigradskim naseljima kroz stvaranje alternativnog puta u odnosu na postojeći, ali i povećati stepen bezbjednosti saobraćaja", pojašnjavaju u Opštini Bar.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније