Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

31. 12. 2019. 08:00 >> 08:01
13

KATNIĆ

Specijalni rat još žešći, cilj spriječiti ulazak u EU

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je u razgovoru za Pobjedu da se specijalni rat nastavlja povećanom žestinom s ciljem da se spriječi ulazak Crne Gore u Evropsku uniju.

"Realizacija tog plana je jedino moguća ako se spriječi Specijalno državno tužilaštvo da ispuni obaveze iz poglavlja 23 i 24 u borbi protiv organizovanog kriminala, visoke korupcije i drugog teškog kriminala, što bi Crnu Goru prikazalo kao nestabilnu državu", naveo je Katnić.

Interese u destabilizaciji ključne tužilačke institucije vode kriminalne grupe i kriminalizovani pojedinci iz svih sfera javnog života.

"Tu, svakako, svoj interes vide i kriminalne grupe, i posebno kriminalizovani pojedinci iz svih sfera društvenog, političkog i ekonomskog života. Kolač je spreman i za medijske poslenike samo ga treba uzeti. Nažalost, neki su to već učinili", naveo je Katnić.

Kaže da je više puta govorio o specijalnom ratu protiv Tužilaštva i njega lično.

"Neki to nazivaju hibridnim ratom. Sada je lakše razumjeti ove pojave, posebno nakon pokušaja terorizma za vrijeme parlamentarznih izbora 2016. godine. Cilj te kriminalne organizacije je bio bezuslovno sprečavanje Crne Gore da uđe u NATO savez i u Evropsku uniju. Ovaj „rat“ se nastavlja i dalje i to povećanom žestinom. Neupućeni s pravom mogu postaviti pitanje zašto, ako smo ušli u NATO savez? Odgovor je jasan – da se spriječi realizacija benefita za Crnu Goru od te integracije, kao i da se spriječi ulazak u Evropsku uniju", naveo je Katnić.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније