Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

31. 12. 2019. 11:23   >>  11:22 1

NIKŠIĆKI DPS

U 2020. godini za nasilje nema vremena

Izvršni odbor OO Demokratske partije socijalista Nikšić poručio je da u 2020. godini za nasilje nema vremena. U novogodišnjoj čestitki poručili su da u Nikšiću nema mnogo onih koji mogu biti upleteni u kolo destrukcije i ataka na najveće vrijednosti: toleranciju, zajednistvo i građansko društvo.

Iz Izvršnog odbora DPS-a poručili su da treba nastaviti putem podizanja kvaliteta života građana, rješavanjem realnih i suštinskih problema. 

"Postavljajući temelje savremenom Nikšiću, crnogorski knjaz profilisao ga je kao mjesto zajedništva i harmonije u kome se ne pita za različitosti. Te temelje nadograđivali su i brusili mnogi znameniti i neznani, marljivi i diskretni i sa istoka i zapada i juga i sjevera. I svakome je u toj širini bilo potaman, nikome tijesno", navodi se u saopštenju DPS-a.

Gradili su ga i voljeli "i Mušovići i Petrovići i Rovinski i Slade, i Tin Ujević i Sima Milutinović, i Ljubo Čupić i Vito Nikolić, Dragan Radulović i mnogi drugi". 

"Ponosili smo se zajedničkim činjenjima sveštenika iz Ostroga i časnih sestara iz Brezovika. O nikšićkoj širini i slozi pisalo se i pjevalo i kroz sevdalinke i uz gusle i uz gitare. I ne može neko, tek tako, sa političkim radikalizmom to da potre. Nikšić i Nikšićani znaju razlučiti folklor i zapaljivu retoriku od argumenata i fakata. Znaju prepoznati nečije loše namjere, ali i čuvati svoje dobro", navodo se u saopštenju.
Kako kažu iz nikšićkog DPS-a, što je veća galama, to je "tanja" argumentacija, govorili su stari Niksićani. 

"Zato, sigurno je, u Nikšiću nema mnogo onih koji mogu biti upleteni u kolo destrukcije i ataka na naše najveće vrijednosti: toleranciju,  zajednistvo i građansko društvo. Sva naša iskustva iz dalje i bliske prošlosti rječito govore kuda vode priče kojima se ovih dana pokušavaju destabilizovati Nikšić i Crna Gora. Zato kažemo - Neka hvala! Ovo je 2020. godina, za nasilje jednostavno nemamo vremena. Taj film smo arhivirali. Živimo stvarnost zajedno, tolerantno i građanski", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније