Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

01. 01. 2020. 13:39   >>  02. 01. 2020. 09:19 2

60 PREGLEDA U HITNOJ

Trogodišnjak povrijeđen od pirotehnike

Ljekari podgoričke Hitne pomoći u novogodišnjoj noći imali su 60 pregleda, od kojih je 20 osoba upućeno u Urgentni blok KCCG, iz kojeg su kazali da su primljene dvije osobe zbog ozbiljnih povreda uzrokovanih nestručnom upotrebom pirotehnike. Kako su saopštili, jedna osoba ima ozbiljnu povredu obraza, a druga šake.

"Nasilja nije bilo, kao ni povrijeđenih u udesima", kazao je, za TVCG, dr Edvin Hodžić iz Zavoda za hitnu pomoć. 

Evidentirano je i nešto više povreda uzrokovanih upotrebom pirotehnike.

"Najviše povreda je uzrokovano upotrebom pirotehničkih sredstava. Čak smo imali jednog dječaka, od tri godine, sa velikim povredama šake zbog nesavjesnog korišćenja pirotehničkih sredstava", kazao je dr Hodžić.

Zbog toga, apeluje na sve građane, posebno na roditelje, da ne dozvoljavaju djeci upotrebu pirotehnike.

"Može doći do velikih povreda ekstremiteta, koje se mogu iskomplikovati infekcijama, u krajnjem može doći i do invaliditeta", naveo je dr Hodžić.

Apeluje i na vozače da ne konzumiraju alkohol.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније