Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

02. 01. 2020. 10:49 >> 10:49

U NIKŠIĆU

Komunalna policija obavila oko 14 hiljada nadzora

Komunalna policija u Nikšiću prošle godine postigla je odlične rezultate i izvršila oko 14,3 hiljade komunalnih nadzora, saopšteno je iz te opštinske službe.

Načelnik Komunalne policije u Nikšiću, Novica Milović, naveo je da su prošle godine sproveli niz mjera koje su dale vidljive rezultate, među kojima je najveći učinak postignut u akcijama „Trotoar“, „Plakat“ i „Ugostitelj“.

„Zaposleni su sprovodili mjere i radnje prevashodo sprovodeći Zakone o Komunalnim djelatnostima i bezbjednosti saobraćaja i starali se o sprovođenju opštinskih Odluka. Služba je postupila po velikom broju prijava građana, a u slučajevima kada to nije bila njena nadležnost proslijeđene su drugim državnim ili lokalnim inspekcijskim organima“, predočio je Milović.

U akciji „Trotoar“, koja je, kako je ocijenjeno iz Komunalne policije, dala značajne rezultate u podizanju svijesti saobraćajne kulture u Nikšiću, izdato je 9.403 prekršajna naloga, a poseban učinak ostvaren je prilikom „oslobađanja“ parking mjesta za osobe sa invaliditetom, pa kom osnovu je izdato 1.832 prekršajnih naloga.

Milović je saopštio da su u okviru akcije “Plakat”, koja je sprovedena sa Nevladinom organozacijom (NVO) Alfa centar, uklonjeni plakati sa stabala i stubova javne rasvjete, a služba Komunalne policije izdala je osam prekršajnih naloga po tom osnovu i kontrolisala da ne dođe do novih lijepljenja.

U akciji “Ugostitelj”, koja je sprovođena, posebno u ljetnjem periodu, a koja se najviše odnosila na radno vrijeme ugostiteljskih objekata, emitovanje muzike i buke iz ugostiljskih objekata, izdato je 77 prekršajnih naloga za nepoštovanje radnog vremena i dva prekršajna naloga zbog prekoračenja buke.

„Posebnu pažnju ova služba je dala ugradnji limitatora i smanjenju buke tako da je ugrađeno 28 limitatora zvuka u lokalima čime je pokriveno kompletno uže gradsko jezgro. Sprovođene su mjere po tom osnovu i za vrijeme održavnja muzičkih i drgugih festivala, kao i Novogodišnjih i Božićnih praznika“, naveo je Milović u saopštenju.

Služba Komunalne policije je u prošloj godini izdala dva prekršalna naloga zbog formiranja divljih deponija i dala naloge za uklanjanje više deponija koje su formirane u užem i širem gradskom jezgru.

Služba je izdala i dva prekršajna naloga za nelegalnu eksploataciju pijeska iz rječnog korita, a izdata su i dva prekršajna naloga za neočišćen snijeg sa javne površine.

Zbog ometanja službenika Komunalne policije tokom rada prošle godine, kako je navedeno, pokrenuto je šest prekršajnih postupaka, od kojih su u pet slučajeva izrečene novčane kazne, a jedan predmet je još u proceduri. U jednom slučaju osoba je procesuirana zbog krivičnog djela sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

„Kada sumiramo sve rezultate iza nas je naporna godina, ali smo veoma zadovoljni učinjenim i trenutno stanje komunalnog reda možemo ocijeniti veoma dobrim. Služba komunale policije će i u danima praznika raditi redovno, sa pojačanim aktivnostima“, predočio je Milović.

On je istakao dobru saradnju sa državnim i organima lokalne uprave, inspekcijskim službama, NVO sektorom i posebno sa Centrom bezbednosti Nikšić.

„Za postignute rezultate zaslužan je svaki pojedinac u službi Komunalne policije, koji su svojom upornošću i zajednišvom pokazali da se može doći do ovakvih rezultata. Nadamo se da ćemo u ovoj godini to zajedništvo prenijeti i na ostale segmente društva“, rekao je Milović.

Za najboljeg službenika Komunalne policije u prošloj godini proglašena je Vidosava Odalović, koja je, kako je ocijenjeno, „radnim angažovanjem i visoko profesionalnim odnosom u vršenju službenih poslova i zadataka dala značajan doprinos ostvarenim radnim rezultatima na nivou službe, kao i pozitivnoj afirmaciji i poboljšanju ugleda službe i poboljšanju komunikacije i povjerenja sa građanima Nikšića“.

Iz Komunalne policije saopštili su javnu zahvalnost Mesnoj industriji Goranović koja je za Novogodišnje i Božićne praznike svim zaposlenim u toj Službi poklonila pakete sa suhomesnatim proizvodima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније