Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 01. 2020. 17:57 >> 17:56
10

DF

"Napad na sveštenika pokazatelj nervoze režima"

Demokratski front (DF) osudio je napad na sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mirka Vukotića u Nikšiću. Taj događaj u DF-u vide kao pokazatelj, kako su kazali, ogromne nervoze unutar režima nakon što je narod pokazao odlučnost u odbrani svetinja.

Podsjećamo, nikšićka policija uhapsila je U.K. (67) iz Nikšića i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka biće sproveden nadležnom sudu zbog fizičkog napada na sveštenika eparhije budimljansko- nikšićke Mirka Vukotića i vrijeđanja po osnovu nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti.

"Ovaj napad svakako nije slučajan, i događa se u trenutku kada desetine hiljada ljudi svakog dana brani svoju SPC i šalje poruku da neće dozvoliti otimanje pravoslavnih hramova. Ovaj napad, naravno, neće pokolebati naš narod, već utvrditi u vjeri i odlučnosti da se istraje u ovoj svetoj borbi", kazali su iz tog političkog saveza.

Ovakvi događaji i iskušenja, kako su kazali, pokazuju koliko je važno "jedinstvo našeg naroda i sveštenstva, i da smo svi dužni da damo svoj doprinos da 'sloga bude poraz vragu'".

Svešteniku žele brz oporavak.

"Našem svešteniku, koji dolazi iz čuvenog bratstva Vukotića, koje je proslavilo Crnu Goru i srpstvo, kao što smo i srećni i ponosni što su, u ovim prelomnim trenucima, uz svoju crkvu i narod potomci slavnih Petrovića, na čelu sa uglednim Ivanom Petrovićem. I to su jasne poruke da je istinska, tradicionalna Crna Gora danas ujedinjena u odbrani najvećih vrijednosti, i da ćemo se uspješno suprotstaviti siledžijama", zaključuje se u saopštenju DF-a

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније