Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 09. 2013. 19:02   >>  19:07

RADNA POSJETA

Husović: Bijelo Polje veliko gradilište

Potpresjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj, Rafet Husović i članovi vladine delegacije u kojoj su bili ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković te predstavnici ministarstava ekonomije i finansija, boravili su danas u radnoj posjeti Bijelom Polju.

Tema razgovora vladine delegacije sa predsjednikom Bijelog Polja, Aleksandrom Žurićem i njegovim saradnicima bila je stanje i potrebe opštine, kao i sagledavanje mogućnosti podrške Vlade u realizaciji razvojnih i infrastrukturnih projekata , koji bi mogli biti planirani u Budžetu Crne Gore za 2014. godinu.

"Uvjerili smo se da je Bijelo Polje jedno veliko gradilište tako da Vlada i njene institucije treba da cijene tu činjenicu kroz podršku ovoj sredini kao i cijelom sjeveru države", kazao je potpresjednik Husović nakon razgovora sa predsjednikom Bijelog Polja i obilaska završenih i objekata u izgradnji.

Među aktivnostima koje predstoje ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović je izdvojio tri koja su, kako kaže, najvažnija, a to su valorizacija potencijala Bjelasice, Đalovića pećine i poboljšanje hotelskih kapaciteta.

"U skladu sa planom posebne namjene koji je usvojila Skupština Crne Gore , stvoreni su svi preduslovi za valorizaciju ozbiljnog potencijala koji posjeduje planina Bjelasica, što će povećati investicione aktivnosti u ovom kraju i obezbijedi bolju turističku ponudu.Predmet pažnje bio je dio te planine poznat kao Smiljača, na kojem će se u narednoj godini asfaltirati 5km i probiti 8km puta te izgraditi više manjih žičara i jedan manji hotel", istakao je Gvozdenović.

Kao drugi prioritet Gvozdenović je naveo Đalovića pećinu za čiju bolju iskorišćenost je dogovoreno  finasiranje od strane Vlade projektnog zadataka u kojem će biti detaljno opisane sve aktivnosti koje će se preduzeti u narednom periodu.

Taj posao će uraditi Opština, a kasnije aktivnosti će pored opštine realizovati Vlada i resorna ministarstva. U te svrhe biće uloženo nekoliko stotina hiljada kazao je Gvozdenović.

"Što se tiče hotelskih kapaciteta  oni sada nijesu zadovoljavajući pa će Vlada pružiti neophodnu podršku kako bi Bijelo Polje dobilo kvalitetan hotelski smještaj", saopštio je ministar Gvozdenović.

"Danšnji sastanak je dio prakse gdje se mimo uobičajenih, uglavnom, infrastrukturnih projekta kojim se lokalna uprava , na veoma odgovoran način, bavi , pozabavimo i ekonomskim pitanjima.Želja je svih da se pokrenu projekti koji će u što kraćem roku donijeti ekonomske benefite građanima , kako bi se riješio najveći problem a koji se odnosi na nezaposlenost. Sada su neke ideje koje postoje odavno konkretizovane i slijedi njihov što skorija realizacija", saopštio je domaćin sastanka, predsjednik Bijelog Polja Aleksandar Žurić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније