Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 09. 2013. 20:34 >> 20:34

DONACIJA AZERBEJDŽANA

Bjelopoljci dobili vrtić

Bijelo Polje je dobilo savremenu predškolsku ustanovu. Vrtić „Dušo Basekić“ vrijedan 2 milona eura danas su svečano otvorili predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, u prisustvu predstavnika Azerbejdžana Sejrana Mirzazadeha, potpredsjednika crnogorske Vlade Rafet Husović, ministara održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, ministar prosvjete Slavoljuba Stijepovića i brojnih gostiju.

“Otvaranjem prelijepog zdanja danas su u Bijelom Polju ispunjena mnoga očekivanja najmlađih stanovnika ovog grada i njihovih roditelja, kada je riječ o prvim obrazovnim koracima, zašta ova sredina i Crna Gora duguje zahvalnost Vladi Azerbejdžana i predsjeniku Ilhanu Alijevu ”, kazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović

Vujanović je istakao i veoma korisno ulaganje u iznosu od 500 miliona  azerbedžanskog Sokara u crnogorski Kubor, gdje će u naredna 32 mjeseca nići izuzetan turistički kompleks koji će osim bogate ponude obezbijediti i nova radna mjesta.

“Intezivno se radi i na izgradnji transjadranskog gasovoda koji će omogućiti da  Crna Gora uz posredstvo Sokara iz Azerbejdžana dobije gas po povoljnoj cijeni”, kazao je predsjednik Crne Gore.

Osim ovog velelepnog vrtića u Pruškoj, predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić je najavio gradnju još jednog gradskog vrtića na mjestu starog u ulici Lenke Jurišević.

“Vrtić u ulici Lenke Jurišević ćemo sa Direkcijom za izgradnju Crne Gore započeti za nekoliko dana, kazao je predsjednik Žurić, naglašavajući da nema segmenta društvenog života u kojem Bjelopoljci  permanentno ne dokazuju svoju vitalnost i sposobnost.

“Otvaranje ovog velelepnog vrtića samo je još jedan pokazatelj brige koju kao društvo u cjelini ispoljavamo prema djeci, najvrednijem što može da ima jedna porodica, grad i svaka uređena država. Izgradnja ovog vrtića, potpuna donacija, vrijedna dva miliona eura, istovremeno je i dokaz prijateljstva koje narod, vlada Azerbejdžana i predsjednik ove prijateljske zemlje, osjećaju prema našem gradu i Crnoj Gori. Ovaj gest i veliki poklon, koji su uslijedili zahvaljujući inicijativi i brizi našeg predsjednika, gospodina Filipa Vujanovića, nešto su na čemu im danas najsvesrdnije zahvaljujemo riječima, a vjerujemo da će nam nastupajuća vremena dati priliku da tu zahvalnost dokažemo i djelima”kazao je Žurić.

Predsjednik Bijelog Polja je ocijenio da je izgradnja  vrtića, odraz  naših najiskrenijih želja da djeca, ulazeći u najsavremeniji objekat ovog tipa u Crnoj Gori, čemu su veoma doprinijeli i avangardan projektant i čini se besprijekoran izvođač radova, uđu u isti takav život, da ih kroz godine i decenije koje su pred njima, prati toplina ovog njihovog budućeg drugog doma, i životni sadržaji koji su primjereni najrazvijenijim zemljama Evrope. To je put kojem svi bezrezervno težimo, a ova današnja svečanost, samo je jedan od prvih koraka naše djece na tom putu napretka i prosperiteta koji smo mi dužni da im ucrtamo, naglasio je predsjednik Žurić.

Predstavnika Azerbejdžana Sejran Mirzazadeh je podsjetio na prijateljske odnose Crne Gore i Azerbejdžana i rekao da vjeruje da će se nastaviti dobra saradnja u oblastima politike, ekonomije turizma, humanitarnih i socijalnih oblasti.On je izrazio zadovoljstov što je sjever Crne Gore, dobio jedan prelijep objekat čiji je inicijator predsjednik Vujanović, čime se učvršćuju temelji sadašnje i buduće saradnje dvije države usput odgovorivši na današnju izjavu evropskog zvaničnika koja se odnosi na potrebu  preciznosti.

“Dok neki insistiraju na “potrebnoj preciznosti” drugi počinju i završavaju kvalitetne projekte koje kasnije daju na korišćenje kao što je danas slučaj”, istakao je Sejran.

Predsjednik Bijelog Polja, najavio je u narednim danima početak izgradnje jaslica u šta će biti uloženo novih million eura.

Vukoman Kljajevic, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније