Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

04. 01. 2020. 14:37 >> 14:38

ŠEHOVIĆ NAJAVIO

Novi projekti za poboljšanje obrazovnog sistema

Ministar prosvjete Damir Šehović najavio je da će Ministarstvo u 2020. izdvojiti preko 100 miliona za 40-ak novih kapitalnih projekata koji će, kako navodi, iz korijena promijeniti obrazovni sistem na bolje.

"Zarade svim prosvjetim radnicima, ali i profesorima na univerzitetu, biće veće za 9+3 odsto, što je najveće povećanje u proteklih 12 godina", rekao je Šehović u video objavi na zvaničnom Tviter nalogu Vlade. 

On je kazao da su 2019. započeli najveće investicije u obrazovnoj infrastrukturi i stvorili preduslove za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u prosvjeti.

Šehović navodi da su zadovoljni postignutim, ali da znaju da ih u 2020. čeka još dosta posla.

"2019. je godna u kojoj smo nastavili da reformišemo i unapređujemo sve nivoe obrazovanja, godina u kojoj smo započeli najveći investicioni ciklus u oblasti obrazovne infrastrukture do sada, ali i godina u kojoj smo stvorili preduslove za poboljšanje materijalnog položaja prosvjetnih radnika", kazao je ministar.

Dodao je da je važno što "smo nastavili da poboljšavamo i povećavamo obuhvat djece ranim vaspitanjem i obrazovanjem".

"U kontinuitetu povećavamo broj mjesta za naše mališane u vrtuićima u protekle tri godine za čak 3.000", kazao je Šehović.

Najavio je i da će se broj škola u kojima se izvdoi dvojezična nastava povećati. Trenutno ih u Crnoj Gori, kako navodi, ima 1.223.

Šehović je podsjetio i da će Ministarstvo u 2020. izdvojiti preko 100 miliona za 40-ak novih kapitalnih projekata koji će, kako navodi, iz korijena promijeniti obrazovni sistem na bolje.

"Zarade svim prosvjetim radnicima, ali i profesorima na univerzitetu, biće veće za 9+3 odsto, što je najveće povećanje u proteklih 12 godina", rekao je Šehović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније