Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Vesna Šoškić, TVCG ]

04. 01. 2020. 21:33   >>  21:31

CEROVO, RTCG I MIN. ZDRAVLJA

Rekonstruisano Ginekološko odjeljenje bolnice u Baru

Ginekološko odjeljenje Opšte bolnice Bar Novu godinu je dočekalo u novom ruhu. U akciji "Za još ljepše zdravstvene ustanove", koju je pokrenula Radio televizija Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i kompanijom "Cerovo" iz Bara, rekonstrisane su vodovodne i elektro instalacije, zamijenjena stolarija i ugrađene nove sanitarije. Akcija će biti nastavljena i u 2020.

Značajno bolji uslovi na ginekološkom odjeljenju barske bolnice obradovali su, na početku 2020.godine, pacijente i osoblje ove zdravstvene ustanove.

"Ono što sam primjetila jeste da se kontinuirano u bolnici radi na poboljšanju uslova i usluge. Najnovijom rekonstrukcijom znatno su na viši nivo podignuti uslovi boravka na ginekologiji, ali moram pohvaliti i ljubaznost i predusretljivost doktora i sestara. Pozvala bih i druge kompanije da se ugledaju na "Cerovo" i doniraju koliko mogu, jer na taj način ubrzavaju naš oporavak", kazala je Aleksandra Joković, pacijentkinja.

Direktor, dr Dragoslav Tomanović, podsjetio je da je barska bolnica zdravstvena ustanova regionalnog karaktera u kojoj se liječe stanovnici opština Bar i Ulcinj, kao i dijela Budve. Tim prije, svaka donacija kojom se poboljšavaju uslovi boravka i liječenja pacijenata je veoma značajna.

"Menadžment i svi zaposleni u bolnici su prezadovoljni ovim što je urađeno, jer sada smo dobili još bolje ulove za naše brojne pacijente", kazao je dr Tomanović, koji se zahvalio kompaniji "Cerovo", ali i drugim inicijatorima ove humanitarne akcije-Ministarstvu zdravlja i RTCG.

Emin Duraković, iz kompanije "Cerovo", koja je prepoznata u javnosti po nizu humanitarnih aktivnosti, za što je dobila i nagradu "Iskra", izrazio je zadovoljstvo što je posao rekonstrukcije završen u planiranom roku i zahvalio se partnerima na podršci.

"Ukupna vrijednost investicije je 10.000 €, a uz našu firmu, Ministarstvo zdravlja i Radio televiziju Crne Gore, moram da istaknem i doprinos komanije "EDEX" gradnja, koja je pomogla u završnom dijelu ovog projekta. Nadam se da ćemo odraditi još niz sličnih akcija i da će se uključiti i inostrani partneri, jer kao društveno odgovorna firma, "Cerovo" želi da dio sredstava koje zaradi u zajednici, vrati društvu", naglasio je Emin Duraković, menadžer u kompaniji "Cerovo".

Direktor i vlasnik poznate barske i crnogorske kompanije, Goran Đurović najavio je nastavak akcije "Za još ljepše zdravstvene ustanove" i u ovoj godini.

"Na ovome se nećemo zaustaviti, već planiramo nastavak rekonstrukcije u crnogorskim zdravstvenim ustanovama, najprije u Opštoj bolnici na Cetinju,sa našim partnerima, RTCG i Ministarstvom zdravlja.Ovo je naš skromni doprinos boljim uslovima u našim bolnicama, znamo da je to kap u moru, ali nadamo se da, ipak, monogo znači našem zdravstvu", kazao je Đurović.

U protekloj, 2019. godini izvršena je rekonstrukcija pojedinih odjeljenja u pet zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније