Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 01. 2020. 15:18 >> 17:40
2

MAJE ZAHTIJEVA

"Novinarku hitno pustiti iz pritvora"

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope (MAJE) najoštrije osuđuje hapšenje i pritvaranje urednice FOS Media Anđele Đikanović i traži od crnogorskih institucija da je hitno puste na slobodu.

Izvršni direktor te medijske asocijacije Vuk Maraš navodi da ne želi da ulazi u sadržaj spornog teksta, ali dodaje da on ne može biti razlog za pritvaranje novinara ili urednika.

"Crnogorske institucije sistema imaju na raspolaganju niz mehanizama u skladu sa postojećim pozitivnim propisima da traže odgovornost zbog nekog teksta za koji smatraju da je netačan – od sudskih tužbi do postupaka pred regulatorom. To što su ti postupci neefikasni, kako po postojećim tako i po novim, budućim zakonskim rješenjima, isključiva je odgovornost upravo tih institucija koje su stvorile ovakav sistem", kazao je Maraš.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније