Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 01. 2020. 19:12   >>  20:49 21

MCP U PODGORICI

Amfilohije: Sa čim će da idu u Evropu?

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je večeras, nakon paljenja badnjaka u Podgorici, pozvao da "oganj obasja one koji donose bratoubilačke zakone i da ih prosvijetli".

"Oni koji su na vlasti su uništili ćirilicu, Oktoih obodski, a s čim će da idu u Evropu", zapitao je Amfilohije. Evropa, kako je kazao, "ima zemaljskih bogatstava, ali nema bogatstva duše".

"Mi ćemo joj donijeti bogatstvo duše", kazao je Amfilohije.

On je pitao i na čemu se gradi "Vječna Crna Gora".

"Da je vječna Crna Gora", kazao je Amfilohije i pitao "ako ubijaš ono što je vječno a to je bog i crkva, na čemu se gradi vječna Crna Gora".

Mitropolit MCP je pozvao da "oganj obasja one koji donose bratoubilačke zakone i da ih prosvijetli".

Prije njegovog obraćanja vjernicima sa bine je emitovan spot uz pjesmu "Ne damo svetinje".

"Poslije 2.000 godina oganj se rasplamsao, oganj božje ljubavi u našoj Crnoj Gori, oganj, badnjaka, i vjere. Ovo što se događa je jedno od najznačajnih čuda Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog. Desio se narod", kazao je Amfilohije.

On je kazao da je kada je došao u Crnu Goru našao svega 10-ak mladih sveštenika a sada su tu, kako je dodao, stotine sveštenika, monaha i monahinja, obnovljeni manastiri i svetinje.

"Sve je bilo zagađeno i đubre je bilo do koljena a sada su tamo monasi i monahinje ugradile svoju mladost u obnavljanje tih manastira. Sveti oganj zapaljen ovdje bio je prisutan, samo je trebalo da se skine prašina sa ognja, i ovih 30 godina on je skinut i oganj je zaplamsao i gori širom Crne Gore", kazao je mitropolit MCP.

On je poručio da nema partije i vlasti koja bi mogla da sabere ovoliko naroda kao što je, kako je kazao, ovaj plamen širom Crne Gore.

"Nema naroda kao što ga ima u Crna Gora to je čudo božje progovorilo kroz narod u Crnoj Gori. Ovdje crkva postoji od cara Konstantina od Justinijana", kazao je Amfilohije.

Vjernici i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) badnjake su u Podgorici naložili istred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja. 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније