Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Vukoman Kljajević ]

06. 01. 2020. 19:50 >> 19:53

JOANIKIJE

"Uvijek idemo naprijed za Hristom"

U dvorištu crkve Svetog Petra Pavla, u Bijelom Polju, večeras je u organizaciji Mitropolije crnogorsko primorske naložen badnjak.

Vladika Budimljansko-nikšićki Joanikije zahvalio se okupljenima što su "pokazali ljubav prema svojim svetinjama".

"I dalje ćemo se boriti za pravdu i nije nam ništa nepoznato što trpimo nepravdu, jer i gospod Isus Hristos bio je klevetan, tužen, gonjen i razapet, ali je pobijedio svojom ljubavlju i svojim božanstvom trijumfovao i vaskrsao. Mi sa njime dijelimo sve što nas u životu snađe i zato uvijek idemo naprijed za Hristom, neposustajući, nećemo kloniti duhom kada je naša crkva u našoj državi diskriminisana i kada se krše vjerske slobode i kada crkva doživljava veliku nepravdu i kada se prijeti gonjenjem i otimanjem svetinja, mi smo dužni da se suprosavimo zlu i to odlučno i hrabro i do kraja", poručio je Joanikije.

Badnjaci su naloženi i ispred mnogih crkvi na području opštine Bijelo Polje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније