Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

08. 01. 2020. 12:00   >>  12:00 1

592.8 MG/M3

Vazduh u Pljevljima 12 puta zagađeniji od dozvoljenog

Instrumenti Mjerne stanice u Pljevljima 8. januara u ponoć registrovali su satnu koncentraciju PM10 čestica u vazduhu od 592.8 mikrograma po metru kubnom, što je 12 puta više od dozvoljenih 50 mg/m3.

Portal PV Informer prenosi da je jutros u sedam časova koncentracija iznosila 229.4 mg/m3.

"Takođe su u toku jučerašnjeg dana zabilježene i veoma visoke koncentracije još opasnijih, veoma štetnih po zdravlje ljudi PM 2.5 čestica, koje su najveće satne vrijednosti dostigle takođe u ponoć i iznosile su 480.3 mikro grama po metru kubnom da bi jutros u 7 sati iznosile 185.8mg/m3. Treba napomenuti da su zakonom dozvoljene srednje dnevne vrijednosti ovih štetnih materija u vazduhu 50mg/m3 i da rezultate sa Mjerne stanice treba da potvrdi u svom mjesečnom izvještaju CETI", piše pljevaljski portal.

U Pljevljima su protekla dva dana zabilježene i niske temperature. Živa na termometru noću se spuštala do -13 stepeni Celzijusovih, piše na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Iz Opštine Pljevlja preporučuju građanima Pljevalja da prate preporuke sa sajta Instituta za javno zdravlje Crne Gore za smanjenje posljedica zagađenog vazduha.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније