Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Petra Božović, TVCG

08. 01. 2020. 20:13 >> 20:10

CETINJE

Božićni bazar i koncert ispunili Dvorski trg

Božićni bazar i koncert u podne održani su na Dvorskom trgu na Cetinju. Posjetiocima su predstavljeni lokalni specijaliteti, rukotvorine i suveniri, a koncert su priredili gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević, uz pratnju kamernog orkestra.

Sunčan dan i praznična atmosfera privukli su stanovnike i posjetioce Cetinja na Dvorski trg, gdje je organizovan Božićni bazar.

"Tu je nakit od poludragog kamenja i ručno rađene lutkice od vune i od prirodnih materijala, tu su takođe i nošnje crnogorske, suveniri crnogorski, a takođe ima i degustacija domaćih proizvoda", kazala je Dragana Grujičić, portparolka NVO Žensko preduzetništvo Cetinje.

Prvi Božićni bazar Turistička organizacija Cetinja je organizovala 2011.godine, želeći da kreira autentičan program koji će privući, osim Cetinjana, i stanovnike drugih crnogorskih gradova.

Prvi Božićni bazar Turistička organizacija Cetinja je organizovala 2011.godine, želeći da kreira autentičan program koji će privući, osim Cetinjana, i stanovnike drugih crnogorskih gradova.

Božićni koncert u podne priredili su gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević, uz pratnju kamernog orkestra.

"Uživali smo danas svirajući na predivnom trgu i poslužilo nas je jako lijepo vrijeme i meni je zadovoljstvo i čast svirati na trgu na Cetinju", rekao je Srđan Bulatović.

"Po ovom prelijepome danu i sa ovom prelijepom publikom, svirali smo, između ostalog, kompozicije ‘Još ne sviće’, ‘Vrsuta’, ‘Dunja’, kao što je Srđa rekao, kompozicije inspirisane tradicionalnom muzikom Crne Gore na pravom mjestu, u našoj Prijestonici", navodi Darko Nikčević.

"Božićnim bazarom i koncertom u podne" završen je program "Između dva Božića", koji je počeo 25.decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније