Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 01. 2020. 21:20   >>  22:13

PRITUŽBA PREMIJERA OSNOVANA

Tužilac odugovlačio istragu o korupciji u MORT-u

Tužilački savjet je, na današnjoj sjednici, konstatovao je da je osnovana pritužba premijera Duška Markovića, na rad višeg državnog tužioca u Podgorici Zorana Vučinića, koji je odugovlačio predmet o istrazi korupcije u Urbanističko-građevinskoj inspekciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, saopšteno je CdM-u iz Tužilačkog savjeta.

Premijer se 1. novembra 2019. obratio Tužilačkom savjetu dopisom u vezi sa slučajem korupcije u Urbanističko-građevinskoj inspekciji Ministarstva održivog razvoja i turizma i ukazao da je, uprkos zakonitom, blagovremenom i savjesnom postupanju policije izostala efikasna akcija tužilaštva.

Predsjednik Vlade je to učinio nakon što je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio ostavku na tu funkciju. Radulović je ostavku podnio, nakon što je objavljen snimak na kome je budvanski investitor Boško Nenezić tvrdio da je građevinskim inspektorima MORT-a Vladanu Juretiću i Zoranu Boškoviću davao novac više puta tokom jula 2018.

Marković je, tada u dopisu Tužilačkom savjetu, naveo da je nakon otkrivanja očiglednog postojanja korupcije, kao predsjednik Vlade zatražio detaljnu informaciju o postupanju Uprave policije u konkretnom, i drugim predmetima vezanim za protivzakonito postupanje urbanističko-građevinskih inspektora.

Članovi Tužilačkog savjeta su donijeli stav da je da su tužioci u Kotoru Žarko Pajković i Tanja Čelanović u ovom slučaju radili sve po zakonu, te da je pritužba premijera na taj dio neosnovana.

Na narednoj sjednici Tužilačkog savjeta, zakazanoj za utorak 14. januara, obaviće se izbor kandidata za nove rukovodioce Osnovnog državnog tužilaštva u Baru i reizbor u Kotoru.

"Kandidati za rukovodioca u ODT-a u Baru su tužilac iz Podgorice Vukas Radonjić i Radovan Đurišić, sa kojima je danas na sjednici Tužilačkog savjeta obavljen intervju. Za mjesto rukovodioca u ODT-a Kotor samo se prijavila dosadašnja rukovidteljka Danka Živković", saopštili su iz Tužilačkog savjeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније