Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

15. 01. 2020. 11:15 >> 15:17
55

MARKOVIĆ

Vlada otvorena za razgovor s Mitropolijom

Vlada ostaje otvorena za razgovor sa svim vjerskim zajednicama, kazao je premijer Duško Marković, dodajući da je Crna Gora odoljela neprimjerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji, čiji je cilj bio destabilizacija države.

On je, na konferenciji povodom predstavljanja prioriteta šestomjesečnog hrvatskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije (EU), ponovio da je Crna Gora prilikom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ispoštovala sve preporuke Venecijanske komisije.

Marković je kazao da Vlada ostaje otvorena za razgovor sa svim vjerskim zajednicama.

"Otvoreni smo za razgovore sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom o zaključenju temeljnog ugovora, kad god za to pokažu spremnost“, istakao je Marković.

Govoreći o aktuelnoj situaciji, Marković je naveo da je Crna Gora odoljela neprimjerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji, čiji je cilj bio destabilizacija države.

On je dodao da očekuje da će opozicione partije pokazati zrelost i odgovornost prema biračima, kada je završena priča o izbornim zakonima.

Članstvo u NATO-u već daje rezultate

Marković je rekao rekao da su na ekonomskom planu efekti članstva u NATO-u već vidljivi u napretku na svim poljima.

"Danas je Crna Gora jedna od najbrže rastućih ekonomija Evrope. Visoke stope ekonomskog rasta i značajna domaća i strana investiciona aktivnost dovele su do povećanja broja zaposlenih i smanjenja broja nezaposlenih u Crnoj Gori", rekao je Marković.

CG je predmet hibridnog rata

"Pored bilježenja pozitivnih ekonomskih trendova, Crna Gora se u kontuinutetu potvrđuje kao politički i demokratski stabilno okruženje za sve svoje građane. Kao što smo bili svjedoci u proteklih par nedjelja, uprkos velikom broju subverzivnih aktivnosti kojima smo bili izloženi, uspjeli smo da očuvamo bezbjednost i osnovne vrijednosti koje baštini naše društvo", rekao je Marković.

Dodao je da je naša zemlja na primjeran i odgovaran način, kako i dolikuje članici NATO-a i državi koja je duboko u procesu evropske integracije, odoljela neprimjerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji uz veliki broj dezinformacija i lažnih vijesti – sa cilljem uznemiravanja javnosti i građana, i podsticanja nereda i nestabilnosti.

 

Пратите нас на

Коментари55

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније