Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

16. 01. 2020. 12:32 >> 12:36

SNP OCIJENIO

"Najava AEM-a krajnji vid licemjerja"

Najava Agencije za elektronske medije Crne Gore da će od Agencije za elektronske medije Srbije zatražiti da preispita sadržaje koji su, po njenom mišljenju, propagandistički, neprimjereni, puni govora mržnje i diskriminacije prema Crnoj Gori, predstavlja krajnji vid licemjerja koje je odavno postalo očigledno.

"Odgovorni u ovoj instituciji kažu da je Crna Gora u posljednjih 15 dana izložena neviđenoj negativnoj propagandi od strane pojedinih srpskih medija", podsjećaju iz SNP-a.

Iz te partije pitaju, dok traže odgovornost medija Srbije, da li nadležni u Agenciji za elektronske medije osjećaju imalo stida što godinama, ako ne i decenijama, ne preduzimaju ništa da sankcionišu pojedine crnogorske medije koji plasiraju sadržaje koji na diskriminatorski, vulgaran i zlonamjeran način, sračunat na izazivanje mržnje, predstavljaju srpski narod u Crnoj Gori? Da li su ikada uputili protest ijednoj medijskoj kući zbog neprimjerenog izvještavanja o Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njenoj istoriji i aktivnostima?

Odgovor je, kažu, jasan.

"Nikada se tako nešto nije desilo, a dok je trenutna elita na vlasti, stanje se neće promijeniti", kazali su iz SNP-a.

Iz te partije ističu da je u posljednjih nekoliko sedmica izvještavanje upereno protiv Mitropolije crnogorsko-primorske, njenih čelnih ljudi, organizacije litija i vjerujućeg naroda naročito došlo do izražaja, ali, kako navode, AEM nije našao za shodno da reaguje.
"Međutim, da osude komšije bili su brzi", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, kako su kazali, u crnogorskim medijima već godinama se forsira "nepriznata Crnogorska pravoslavna crkva, a AEM to, naravno, ne vidi".

SNP smatra da Agencija za elektronske medije nema moralno pravo da od drugih traži nešto što, kako ocjenjuju, ni sama u svojoj profesionalnoj praksi ne primjenjuje.

"Umjesto da osuđuju i od komšija traže objašnjenja i izvinjenja, nadležni u ovoj instituciji treba prvo da pogledaju u svoje dvorište, zabilježe sve ono na šta nijesu reagovali u proteklom periodu i pokušaju da isprave nepravdu koju su učinili onima iz čijeg džepa primaju plate", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније