Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

17. 01. 2020. 11:20 >> 11:22

DEMOKRATE PORUČUJU

Čempresari svijetli primjer istorije

Dani u kojima su se Barani izborili da se u dvorištu u kom je posiječen drvored čempresa ne napravi novi vrtić, već posade nova stable, ostaju svijetli primjer crnogorske istorije kako se mirno, dostojanstveno i složno ispravljala nepravda, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

“Kada se tog 17.januara 2019. godine izvršio masakar nad višeljetnjim stablima u dvorištu gimnazije, i dok su u tim momentima vlastodršci iz opštine i ministarstva prosvjete zadovoljno trljali ruke zbog samo na izgled očitog poraza "više desetina politički izmanipulisanih građana" kako su ih tada zvali, a njihove nesumnjive pobjede,  ti "buntovnici" ti "protivnici režima" ti Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, stari, mladi, radnici, doktori, studenti, gimnazijalci i drugi su baš u tim momentima dok su šege kidale koru na stablima u koje niko nije decenijama ni ekser zakucao, shvatali da je borba tek počela”, navodi se u saopštenju.

Kakos u kazale Demokrate, masovne i mirne šetnje, okupljanja, akcije i protesti pokazali su da je svaka vlast itekakako ranjiva.

“Ipak, vlast nije zaboravila, uvrijeđena i poput svake diktatorske i ova odnarođena se sveti. Sa vrtićem na novoj lokaciji se ne žuri, sa obnovom parka i uređenjem dvorišta, ukoliko zanemarimo onu marketinšku i jeftinu akciju ministra Janovića od prije više mjeseci, kada je sa sve brendiranim majcama posadio nekoliko čempresa, se takođe ne žuri i sve to liči kao što rekosmo na pravu malu osvetu uvrijeđenih i pobjeđenih vlastodršaca iz Bara i Podgorice”, navodi se u saopštenju.

Demokrate kaži da ožiljci ostaju.

“Ti dani ostaju svijetli primjer crnogorske istorije kako se mirno, dostojanstveno i složno ispravljala nepravda.Pozivamo još jednom, kao što pozivaju i svi građani koji vole svoj grad da vlast državna kao i lokalna što prije uredi dvorište i da što prije završe sve procedure potrebne za izgradnju vrtića na novoj lokaciji”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније