Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 01. 2020. 17:12   >>  17:11 2

CGO

Razrješenje direktora da bude neselektivno

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je ministra prosvjete Damira Šehovića da pitanju razrješenja direktora pristupi dosljedno i neselektivno u odnosu na sve naloge prosvjetnih inspektora i utemeljene prijave drugih subjekata. Oni su ocijenili da je dobro što je razriješena direktorka OŠ “Braća Labudović” u Nikšiću.

Viša pravna savjetnica u CGO, Snežana Kaluđerović, saopštila je da su, nažalost, razrješenja direktora kao mjera sankcionisanja zbog nepoštovanja zakona i naloga prosvjetne inspekcije zostala od strane ministra Šehovića u brojnim slučajevima, a da je, kako navodi, posljednji bio u Tuzima.

"Redžep Đokaj, direktor OŠ “Mahmut Lekić” u Tuzima, sam je podnio ostavku na tu funkciju. Njega nije smijenio ministar iako su mu bile poznate pritužbe na rad Đokaja od strane nastavnika te škole, zatim nalaz inspekcije a imao je i urgenciju CGO-a za njegovo razriješenje", navodi Kaluđerović.

CGO je pozvao ministra Šehovića da objasni zašto ne postupa po podnesenim prijedlozima za razrješenje direktora od strane nadležne inspekcije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније