Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nevenka Macan [ Objavio: I. P. ]

20. 01. 2020. 06:51   >>  06:50

U KOTORU

Podzemnim prolazom od rive do Starog grada

U Kotoru je počela izgradnja prolaza ispod magistrale, od rive prema Starom gradu. Složeni projekat vrijedan oko milion i 400 hiljada eura smanjiće saobraćajne gužve i biće završen u roku od pet mjeseci.


Prolazom ispod magistrale koji je cio ispod nivoa mora trebalo bi da od juna putnici sa kruzera prelaze prema Starom gradu. Iskopavanje je počelo ovih dana.

Dejan Đurović iz kompanije Briv Construction kaže da su u toku radovi na zaštiti temeljne jame, odnosno građevinske jame.

Rrazlog zbog kojeg se opština opredijelila za ovaj složeni zahvat, vrijedan blizu milion i 400 hiljada eura je smanjenje gužve u saobraćaju.

Prolaz je dužine 51 metar, širine šest i po metara u gabaritu.

"Znači pet i po metara slobodnoga prostora, sa dva ulaza ili izlaza, sa po dva para pokretnih stepenica i fiksnih stepinca koji dođu između njih, sa dvije pokretne platforme za invalide. Projekat je urađen na vrhunskom nivou. Nema nikakvih nepoznanica", rekao je Đurović.

I dok se postavlja prolaz uronjen u more saobraćaj se iznad gradilišta odvija za sad nesmetano. Tako će, obećavaju izvođači, biti i ubuduće. 

Posao je planiran u dvije faze, da bi za saobraćaj uvijek bila otvorena neka strana magistrale, kojom će uz proširenja biti omogućen saobraćaj u oba smjera

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније