Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

22. 01. 2020. 12:59 >> 12:58

VLAHOVIĆ PORUČIO

Porodice stradalih i dalje tragaju za istinom

Predsjednik NVO Voz neprebola Veselin Vlahović kazao je da porodice stradalih u teškoj željezničkoj nesreći na Bioču 2006. godine i dalje nastoje da dođu do istine.

Oni koji su izgubili svoje najbliže žive u bolu, kaže Vlahović, dok su preživjeli i dalje u košmaru.

"Tražilu smo istinu, i dalje nastojimo da dođemo do nje. Očekivali smo da se bar dio obećanja koja su u ime Crne Gore dali njeni predstavnici, naglašavajući tada da je to tragedija Crne Gore", rekao je Vlahović.

Možda su, kaže, previše i očekivali.

"Možda smo previše očekivali, da se na primjeren način odnesu prema akterima udesa, tada ne bi bilo potrebe za osnivanje NVO. Forimirali smo udruženje, kako bi stalno upozoravali da se ne ponovi tragedija iz 2006. godine, kada je stradala crnogorska mladost", istakao je Vlahović.

Porodice stradalih putinika i građani su potom položili cvijeće na spomen obilježje đaka iz Bugarske koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Gostunu.

Sjutra će delegacija NVO i članovi porodica stradalih u željezničkoj nesreći položiti cvijeće u Bioču.

Zbog nesreće na Bioču jedini osuđeni je mašinovođa Slobodan Drobnjak, na šest godina zatvora, dok je 11 zaposlenih u Željeznici oslobođeno odgovornosti.

U nesreći je povrijeđeno 47 putnika, dok ih je više od 200 povrijeđeno.

Vukoman Kljajević, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније