Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

23. 01. 2020. 08:00   >>  08:05 2

ŽELJEZNIČKA NESREĆA

Četrnaest godina od tragedije na Bioču

U Crnoj Gori danas se obilježava 14 godina od teške željezničke nesreće na Bioču, u kojoj je poginulo 47 osoba, a više od 200 povrijeđeno.

Tragedija se dogodila kada je lokalni elektromotorni voz, koji je saobraćao od Bijelog Polja do Podgorice i Bara, u blizini mjesta Bioče, na izlasku iz tunela, iskliznuo iz šina i sva četiri vagona se survala u provaliju.

Zbog nesreće kod Bioča osuđen je jedino mašinovođa Slobodan Drobnjak, na šest godina zatvora, dok je 11 zaposlenih u Željeznici oslobođeno odgovornosti.

Nevladina organizacija Voz neprebola Bioče 2006 pozvala je nadležne da obnove proces u slučaju željezničke nesreće i da, kako su naveli, pred lice pravde izvedu odgovorne za tu tragediju.

Predsjednik ove NVO, Goran Vojinović, kazao je da traže da se razmotre svi relevantni dokazi i utvrde svi propusti, kojih je, kako kaže, bilo mnogo.
Kako i prethodnih godina, godišnjica tragedije obilježiće se u Bijelom Polju i na Bioču.

Iz NVO Voz neprebola kazali su da je organizovan prevoz članova udruženja, iz Podgorice za Bijelo Polje u osam sati, ispred Hrama.

Kako je saopšteno, prevoz za Bioče organizovan je iz Bijelog Polja ispred autobuske stanice u osam sati i 30 minuta, a iz Podgorice u deset sati ispred Hrama.

"Očekujemo da se željeznički saobraćaj na Bioču obustavi u ovo vrijeme i da se ne oglašavaju sirene“, naveli su iz NVO Voz nepreobola 2006.

Godišnjica tragedije biće obilježena u Bijelom Polju i na Bioču.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније