Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 01. 2020. 10:26   >>  10:27

ČESTITKA MSS

Novinari da ne dozvole zloupotrebe

U čestitki povodom Dana novinara Crne Gore, Medijski savjet za samoregulaciju pozvao je sve zaposlene u medijima da ne dozvole grube zloupotrebe novinarske profesije, da ne daju logistiku širenju lažnih vijesti ili pak pripremi terorističkih akcija.

Predsjednik MSS Ranko Vujović kazao je da je ovaj dan prilika da podsjetimo koliko je značajan i odgovoran posao kojim se bave novinari danas.

“Posebno u ovom vremenu kada se ponovo povampiraju ideologije krvi i tla značaj novinarstva, odnosno objavljivanja istinite i tačne informacije posebno dobija na važnosti. Zbog toga pozivamo  sve zaposlene u medijima da ne dozvole grube zloupotrebe novinarske profesije, da ne daju logistiku širenju lažnih vijesti ili pak pripremi terorističkih akcija”, navodi se u čestitki.

Vujović ocjenjuje da se već dugo u Crnoj Gori relativizuje odgovornost novinarske profesije i opstruira funkcionisanje samoregulacije, pod geslom da je u novinarstvu sve dozvoljeno.

“ Nažalost to je gruba neistina i koliko je sloboda medija bitna toliko je i odgovornost za napisanu ili izrečenu riječ još veća. Zato još jednom apelujemo na sve novinare da poštuju etički Kodeks i da ostanu posvećeni profesionalnom i etičkom novinarstvu”,  zaključuje u čestitki povodom Dana novinara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније