Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 09. 2013. 18:57   >>  19:01 11

O PARADI PONOSA

Amfilohije: Čega se pametan stidi…

Mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Amfilohije, komentarišući zabranu Parade ponosa u Beogradu i najavljenu u Podgorici, kazao je da svako ima pravo da živi kako hoće, ali ne i da svoj način života nameće.

"Čega se pametan stidi, time se budala ponosi“, kazao je Amfilohije novinarima u selu Raće u Kučima, gdje je osveštao obnovljenu crkvu Sv. Proroka Ilije. Osveštanju crkve prisustvovao je i okupljenima se obratio bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović.

Amfilohije je kazao i to da svako ima pravo da živi kako hoće, ali da nema pravo drugimasvoja pravila da nameće.

On je rekao da su parade ponosa rezultat propagande nametnute sa zapada. Mitropolit SPC je ocijenio da je odluka o zabrani Parade ponosa u Beogradu trezvena.

"Nadam se da će takva trezvenost preovladati i ovdje u Crnoj Gori“, naglasio je on.

Amfilohije je ponovio da su to "parade srama“ gledano sa tačke gledišta izvornog morala.

"Ima među njima i onih sa određenim poremećajima u samoj prirodi, kao što to biva, ali očigledno većina njih se danas ponaša prema uticajima masovne propagande koja je nametnuta od Amerike, preko Evrope“, smatra on.

Održavanje Parada ponosa, tvrdi Amfilohije, uslovlja i Evropska unija.

"To je meni potpuno neshvatljivo“, zaključio je Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније