Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

27. 01. 2020. 14:45   >>  14:47 2

MIŠNIĆ NAJAVIO

Do kraja godine počinje gradnja zatvora u Mojkovcu

Mojkovac je prethodne godine bio veliko gradilište, brojni projekti su realizovani, najveći su izgradnja ski centar Žarski, otvaranje biznis zone, a planirana je izgradnja zatvora. Prema riječima predsjednika Opštine Ranka Mišnića prethodne godine je uložno gotovo 40 miliona, a za ovu je planirano ulaganje od još blizu 20 miliona. Opštinski bužet je, kaže predjednik, nikad veći četiri miliona i 150 hiljada eura.

Vlada Crne Gore je kroz strategiju ravnomjernog razvoja sjevera i juga prepoznala da su otvarenje Bjelasice i izgradnja ski centra Žarski veoma važni za razvoj Mojkovca i Crne Gore. Predsjednik Opštine Ranko Mišnić kaže za TVCG, da je u toku izgradnja puta Vragodo- Vrioca- Žarski.

“Vrijednost tog projekta je tri miliona eura. Izabran je izvođač radova za put Podbišće- Bjelojevići-Vragodo. Taj projekat je vrijedan 15 miliona eura”, kaže Mišnić.

Kroz porjekat Uprave javnih radova ,koji je vrijedan dva miliona, u toku je izrada reciklažne stanice.

„Projekat koji je urađen u toku prethodne godine je igradnja pasarele, koja će povezati gradsko jezgro i sportsko rekreativnu zonu, vrijednost tog projekta je milion eura. Nadamo se da će to biti završeno do dana Opštine Mojkovac”, navodi Mišnić.

Prema njegovim riječima, za ovu godinu je planiran i početak izgradnje zatvora u Mojkovcu, koji je još jedna u nizu važnih invesicija.

“Vlada i Ministarstvo pravde, planiraju otvaranje zatvora u opštini Mojkovac, čija je vrijednost 15 miliona i to će se do kraja godine najvjerovatnije početi da se radi”, ističe Mišnić.

I opštinski bužet je kaže predsjednik nikad veći - četri miliona i 150 hiljada eura. 34 odsto budžeta je namijenjeno za lokalne investicije, a povećana su i davanja za poljoprivrednike.

“ U ovoj godini sam podigao budžet za pomoć poljoprivrednicima sa 101 na 141 hiljadu”, navodi Mišnić.

Pred toga kroz IPARD projekat Ministarstva poljoprivrede otvoren je otkupni centar za mlijeko.

“Nabavili smo terensko vozilo za otkup mlijeka, zaposlili ljude i kroz saradnju sa sirarom “Montebjanka” iz Spuža i napravili dobar posao i za Mojkovac i za njih koji se bave otkupom i za poljoprivrednika”, ističe prvi čovjek Mojkovca.

Veća davanja i za novorođenčad

U prethodnoj godini u Mojkovcu je rođeno 47 djece, od ove godine predviđena su veća davanja iz budžeta za novorođenčad.

“Odlukom iz prethodnog perioda ta nadoknada je bila 100 eura, smatrali smo da je to malo, pa smo od ove godine usvojili da se za prvo, drugo i treće rođeno dijete daje 300 eura, za četvrto 400 za peto to i dalje je po 500 eura”, ističe Mišnić.

Na lokalnom nivou ističe Mišnić, asfaltirani su brojni putevi i ulice, sređeni vodovodi, a sve u cilju poboljšanja uslova za život u Mojkovcu.

Prvi čovjek Opštine vjeruje da će se ubuduće podsticanjem nataliteta i otvaranjem novih radnih mjesta stvoriti uslovi da se što više mladih odluči za ostanak u Mojkovcu.

Dragana Šćepanović, TVCG 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније