Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 01. 2020. 15:00 >> 14:58

STANKOVIĆ

Dobra obuka budućih državnih tužilaca

Vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković posjetio je Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, gdje je razgovarao sa predsjednicom Upravnog odbora Ljiljanom Lakić, koja je na tu fukciju, iz reda državnih tužilaca, izabrana krajem prošle godine.

Stanković je čestitao Lakić na izboru za predsjednicu Upravnog odbora Centra i istovremeno izrazio zadovoljstvo što su članovi Upravnog odbora njenim izborom pokazali da su prepoznali profesionalizam i posvećenost radu.

“Drago mi je što su kolege iz Upravnog odbora Centra prepoznale ono čega smo mi u Državnom tužilaštvu itekako svjesni – a to je Vaš odnos prema poslu, spremnost, zašto ne reći, i izražena sposobnost za kvalitetan timski rad. Nadamo da ćete nam se, nakon što date pun doprinos ovom Centru, ipak vratiti u tužilačke redove.” istakao je Stanković.

V.d. Vrhovnog državnog tužioca naglasio je da očekuje da će se saradnja Državnog tužilaštva i Centra za obuku u narednom periodu još više unaprijediti,  posebno zbog činjenice da Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu sprovodi teorijski dio  programa inicijalne obuke za izabrane kandidate za državne tužioce.

"Siguran sam da se u ovoj instituciji stvara dobra osnova za praktični dio obuke budućih državnih tužilaca, kako bi oni bili spremni da se prilikom izbora na funkciju u kratkom roku pripreme za konkretna postupanja", istakao je Stanković.

Kako je saopšteno iz VDT-a sagovornici su izrazili uvjerenje da će saradnja između dvije institucije biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније