Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal Vijesti; Objavila: M.M. ]

26. 01. 2020. 11:33   >>  15:38 32

PEROVIĆ

"Izbjegavajte sukob sa policijom"

Rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović zamolio je mlade koji farbaju podgoričke zidove trobojkom da po svaku cijenu izbjegavaju sukob sa policijom.

Na Zlatici je u sinoćnjim neredima više osoba uhapšeno, a tri policajca i više građana povrijeđeni su. U više incidentnih situacija policija je bacila suzavac, dok su ih okupljeni gađali vatrometom i kamenicama. Komunalna policija prekrečila je trobojku.

Perović za TVCG kaže da ga čudi i iznenađuje upotreba sile od strane policije tokom sinoćnjeg događaja. 

Vjeruje da su većina tih mladih upravo i učesnici litija što smatra dodatnim razlogom da se svaki vid nasilja izbjegava, jer, kako kaže, crkvene litije nose duh molitve i nenasilja čak i onda kad se litijski hod za taj dan završi. Ističe da podržava svaki vid kreativnosti kod mladih, ali samo do one tačke koja ne dovodi do sukobljavanja.

"Sve ono sto proizvodi nasilje i sukobe neka stane, a što doprinosi ljubavi neka jača", poručio je Perović, pozivajući se na nedavno saopštenje Episkopskog savjeta SPC.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније