Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.B. ]

27. 01. 2020. 15:29 >> 15:27
1

USTAVNI SUD

Predsjednik nije izabran, predsjedavajuća Lopičić

Ustavni sud Crne Gore danas nije izabrao predsjednika, nakon četiri kruga glasanja, jer niko od sudija nije dobio potrebnu većinu, a za predsjedavajućeg sudiju izabrana je Desanka Lopičić.

Ustavni sud je, nakon što nije izabran njegov predsjednik, proveo postupak izbora predsjedavajućeg sudije sa ovlašćenjima predsjednika Ustavnog suda, između svih sudija.

"To je urađeno u skladu sa ranijom sopstvenom praksom i ustavno-sudskom praksom u okruženju", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je za predsjedavajućeg sudiju, većinom glasova, izabrana Lopičić.

"Sud je odlučio da je predsjedavajući sudija obavezan da organizuje i sprovede izabore za novog predsjednika Ustavnog suda, kada se za to stvore pretpostavke, a najkasnije do kraja ove godine", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније