Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

28. 01. 2020. 14:20   >>  14:19

MARIĆ OCIJENIO

Izbor Desanke Lopičić nije zakonit

Izbor Desanke Lopičić za predsjedavajućeg sudiju Ustavnog suda nije zakonit i pribjegavanje praksi na uštrb zakonskih rješenja nije dobra poruka, ocijenio je pravnik Boris Marić.

Ustavni sud Crne Gore u ponedjeljak nije izabrao predsjednika, nakon četiri kruga glasanja, jer niko od sudija nije dobio potrebnu većinu, a za predsjedavajućeg sudiju izabrana je Lopičić.

Iz tog suda saopštili su da su postupak izbora predsjedavajućeg sudije sa ovlašćenjima predsjednika Ustavnog suda sproveli u skladu sa ranijom sopstvenom praksom i ustavno-sudskom praksom u okruženju.

Marić je agenciji MINA kazao da izbor Lopičić nije zakonit.

"Izbor nije zakonit, a pretpostavljanje i pribjegavanje praksi na uštrb zakonskih rješenja nije dobra poruka", rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, sve dobija posebnu težinu kada takvom načinu odlučivanja pribjegne Ustavni sud.

To, kako je ocijenio Marić, ne doprinosi povjerenju u institucije, već potkopava povjerenje i koncept vladavine prava gura u drugi plan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније