Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 09. 2013. 16:16   >>  16:16

SKUP U BUDVI

Otvorena Vlada, u službi građana

Druga konferencija o vladinim komunikacijama u jugoistočnoj Evropi završena je u Budvi osnivanjem Udruženja službenika za komunikacije u javnom sektoru iz jugoistočne Evrope, međunarodne neprofitne profesionalne organizacije službenika za komunikacije iz regiona.

Krunoslav Vidić iz Hrvatske je izabran za predsjedavajućeg, a Vuk Vujnović iz Crne Gore za generalnog sekretara Udruženja, saopšteno je iz Vlade.
 
Na skupu je potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, naglasio je da je najvažnija uloga stručnjaka za komunikacije da budu glas građana u institucijama, a glas institucija u javnosti, pomažući tako da politike koje te institucije kreiraju i sprovode u potpunosti odražavajupotrebe i interese građana.

"Ovakav način razmišljanja i upravljanja je takođe u skladu s najboljim evropskim standardima. Upravo je Evropska unija Lisabonskim ugovorom snažno afirmisala participativnu demokratiju kao jedno od tri načela demokratskog upravljanja, uz demokratsku jednakost i reprezentativnu demokratiju", poručio je Marković.

Nijedna demokratska vlada do sada nikada nije bila na gubitku kada je bila spremna da sluša svoj narod, kazao je Rastislav Vrbenski, stalni koordinator Sistema UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori.

"Dužnost svake vlade je da bude informativna i transparentna za javnost. Međutim, u ovome ima nečega više od jedne strane koja oglašava svoje politike dok druga strana iskazuje pritužbe. Ovdje postoji dvosmjerna ulica partnerstva i povjerenja između vlasti i građana", poručio je Vrbenski.

"Naglasak konferencije je bio na vladinim komunikacijama u službi građana, optimizaciji resursa u javnim komunikacijama, korišćenjusavremene tehnologije za poboljšanje dvosmjerne komunikacije, društvenim medijima, komuniciranju EU integracija i regionalnoj saradnji", saopšteno je iz Vlade.

Događaj je okupio 80 visokih vladinih službenika za komunikacijeiz cijele jugoistočne Europe, stručnjaka za komunikacije iz Evrope i SAD, kao i PR menadžera i šefova za komunikacije iz regiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније